Sportberichten


Plaatsing  
 
02-04-2012  

Twee medailles taekwondo Belgian Open 2012

 

GENT - De spelers van Taekwondo Oude Luttikhuis uit Almelo wisten tijdens het Belgium Open in Gent wederom prijzen in de wacht te slepen. Dit toernooi kende een sterke bezetting met deelnemers uit landen uit de hele wereld.

Opkomend talent Abdulkarim Yasakov (foto) wist heel knap een bronzen medaille in de wacht te slepen in de klasse Junioren Heren -51kg. De nog slechts 14jarige Yasakov moest hiervoor diverse tegenstanders verslaan. In zijn eerste partij wist hij overtuigend de Poolse vertegenwoordiger met 7-1 opzij te zetten. Vervolgens won Yasakov nipt met 5-4 van Alex Needham van Team Ultimate. In de kwartfinale tegen Mohammed Rezki uit België begon de speler van Oude Luttikhuis met een 2-0 achterstand maar deze werd omgezet in een duidelijke 10-4 overwinning. In de halve finale tegen Lachlan Comito uit Australië volgde een zeer spannende strijd die uiteindelijk eindigde in een 8-8 gelijkspel. In de verlenging wist de Australiër het eerste winnende punt te scoren. Desalniettemin een sterk toernooi voor Yaskov met als bekroning een bronzen medaille.

Michael Oogink uitkomend in de klasse Senioren Heren -87kg wist eveneens beslag te leggen op de bronzen medaille. De eerste partij van Oogink tegen de Belg Murat werd overtuigend met 7-2 gewonnen dankzij 2 mooie hoofdtreffers. In de tweede partij moest Oogink aantreden tegen de ervaren Duitser Daniel Habecker, ditmaal was de uitslag 7-3 in het voordeel van Oogink. In de halve finale was de tegenstander Dionys Kronreif, recent nog finalist tijdens de Dutch Open. Na afloop van de reguliere speeltijd was de stand nog steeds gelijk. In de verlenging werd de partij aan de Duitser toegekend vanwege 2 opgelopen waarschuwingen aan de kant van Oogink, desondanks toch een goede bronzen plak. De Duitser won uiteindelijk ook de klasse -87kg.

Joyce van Baaren stond eveneens aan de start in Gent en deed dit in de klasse Senioren Dames -62kg. Haar eerste partij tegen Frankrijk wist ze duidelijk met 10-2 in haar voordeel te beslissen.Tijdens de tweede partij kwam haar tegenstander niet opdagen waardoor Van Baaren automatisch doormocht naar de kwartfinale. In de kwartfinale stond ze tegen Mi Young Park uit Korea. Na een spannende strijd ging deze partij nipt met 3-2 naar de Koreaanse waardoor Van Baaren net buiten de prijzen bleef. De Koreaanse won uiteindelijk ook overtuigend het goud.

Meer informatie over Taekwondo op www.tkdoudeluttikhuis.com

Archief
Terug naar vorige pagina