Sportberichten


Plaatsing  
 
08-04-2012  

Heracles kan niet op tegen PSV in de bekerfinale


Deze foto van Harrie Broeze staat symbool voor de omklemming waarin Heracles verkeerde
 

De Heraclieden zette op haar beurt in de tweede helft druk en dat leidde tot gevaarlijke uitvallen van PSV. Pieters stuurde in de 57e minuut Mertens de diepte in die vrij op Pasveer kon opstomen. De doelman twijfelde even en dat betekende dat Mertens koppend eerder bij de bal was dan Pasveer 2-0. Wel raakten beide spelers geblesseerd doordat de koppen tegen elkaar sloegen. Het leverde Pasveer twee krammen met de tang in zijn hoofd op en Mertens een gebroken tand. Beiden konden desondanks door.
Even later stond het 3-0 toen Lens op maat de diepte werd ingestuurd en vervolgens subtiel Pasveer kansloos liet met een lobje. Enkele minuten later schopte Toivonen Overtoom op schandalige wijze uit de wedstrijd. Scheidsrechter van Boekel bespaarde Toivonen echter een tweede kaart. Gouriye kwam voor de weggedragen Overtoom in het veld. Kort daarvoor werden al Vejinovic en Bruns ingebracht voor Duarte en Douglas.
Het timide spelende Heracles probeerde nog wel voorwaarts te spelen, maar de combinaties waren teveel op de meter waardoor PSV geen moment in gevaar kwam. Alleen Everton testte doelman Tyton nog een keer met een fraai afstandsschot, maar Tyton kon er met de vingertoppen bij en maakte er een corner van. Vlak voor het einde gunde Tyton Armenteros de eretreffer niet en maakte ook diens schot onschadelijk.
Peter Bosz verklaarde na afloop dat de teleurstelling groot was: ‘De druk heeft voor een aantal spelers verlammend gewerkt. Wij durfden niet te voetballen. PSV toonde wel lef en heeft ons goed onder druk gezet. In de rust heb ik aangegeven dat wij in ieder geval moesten gaan spelen. Dat deden wij wel beter maar de goals hebben wij te gemakkelijk weggegeven. Wij hadden top moeten zijn om de finale te winnen maar dat is helaas niet gebeurd. Het was een unieke kans om een prijs te pakken.’

PSV - Heracles Almelo 3-0
(1-0)
1-0 Toivonen (31)
2-0 Mertens (57)
3-0 Lens (63)

Foto: Harry Broeze

Commentaren:
Bosz: ‘Een aantal spelers durfde niet
Cocu: ‘Zo zie ik het heel graag
Looms: ‘PSV is gewoon een topploeg
Mertens: ‘Mist twee voortanden
Strootman: ‘Zeker geen troostprijs

Arbiter: Van Boekel
Geel: Pieters, Rienstra, Labyad,Toivonen
Opstellingen:
PSV: Tyton, Hutchinson, Marcelo, Bouma, Pieters, Wijnaldum, Toivonen,Strootman, Lens (Matavs/80), Mertens (Depay/86), Labyad (Engelaar/75).
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom (Gouriye/71), Duarte (Vejinovic/66), Douglas (Bruns/66),Armenteros, Everton.

Archief
Terug naar vorige pagina