Sportberichten


Plaatsing  
 
04-04-2012  

ON-G´tjes hebben dag van hun leven bij Ajax


Dit strakke schot is een prooi voor Jarek
 

Jarek is een van deze jongens. Zoals vrijwel alle andere aanwezige kinderen heeft hij een verstandelijke beperking. Jarek voetbalt bij CVV Oranje Nassau uit Almelo, en keept graag. Hij staat dan ook in het doel, zichzelf continu oppeppend om de op hem genomen penalty’s te stoppen. Zijn fanatisme is prachtig, evenals zijn gave om met teleurstellingen om te gaan. Bal na bal verdwijnt namelijk achter hem, maar zijn enthousiasme blijft onverminderd groot.

Stuiterballen

Wat opvalt is dat Jarek minder moeite heeft met enkele hard ingeschoten ballen. Volgens elftalbegeleidster Wilma ligt dat aan de oog-handcoördinatie. Wilma is al zeven jaar betrokken bij het team en kent haar jongens goed. “De meesten hebben ADHD, of een bijzonder laag IQ. Het zijn net stuiterballen, je moet ze goed in de gaten houden”, zegt ze enigszins waarschuwend. “Hun enthousiasme kent geen grenzen. Als je niet oppast, knuffelen ze je dood.”

Het maakte Jarek verder niets meer uit wat er gebeurde. Huppelend baant hij zich een weg door het restaurant op De Toekomst, met een grijns op zijn gezicht die er niet meer af kan. Hij heeft zich weliswaar dan niet in het elftal van Frank de Boer gespeeld, maar heeft wél doelman Jeroen Verhoeven ontmoet. En met zijn postuur kan die gelukkig een goede knuffel hebben.
Ajax, sponsor Aegon en het Fonds Gehandicaptensport sloegen met deze clinicdag de handen ineen om meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Met 2 euro kunt u ook het goede doel steunen door SPORT te smssen naar 4333 of stort op giro 5855.

Met tekstbijdrage van Tim Korenhoff en foto van Ben Verbeek (AEGON)

Kijk hier naar het filmpje.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina