Sportberichten


Plaatsing  
 
01-04-2012  

Heracles faalt in Arena in aanloop naar De Kuip


Pasveer kon het niet alleen!
Foto: Heracles - Harry Broeze
 

De eerste kans in de wedstrijd was nog wel voor Heracles toen Armenteros met een fraaie beweging van Rhijn het bos in stuurde en Everton op maat bediende. Doelman Kenneth Vermeer had echter een goed antwoord op het schot van Everton en eveneens op de rebound van Douglas. Vlak voor rust had Alderweireld er wat koppijn voor over om het harde schot van Van der Linden te keren en zo de gelijkmaker te voorkomen.
In de 23 minuut was Ajax namelijk op voorsprong gekomen doordat Janssen de assist van Ebecillio binnen tikte. Pasveer had voordien en nadien al de nodige reddingen verricht maar kon het niet alleen in een verder ongeïnspireerd spelend team.

In de tweede helft liet Heracles het helemaal lopen en daar konden de invallers Bruns en Gouriye geen wending aan geven. Ook Pasveer kon ondanks goede reddingen het opzichtig falen van het team niet voorkomen. Via doelpunten van Ebecilio, Eriksen, Anita, De Jong en de van een zware blessure terug gekeerde Sigthorsson liepen de Amsterdammers gestaag en verdiend uit naar 6-0.
De mannen van Bosz hebben zichzelf tegen Ajax geen dienst bewezen. Het schept de nodige verplichtingen om 17.500 supporters op 8 april in De Kuip te laten zien dat men er wel voor wil strijden!

Klik hier voor de foto’s van Harry Broeze

Bosz: ‘Raar maar begrijpelijk
De Boer: ‘Het zelfde als tegen PSV


Ajax - Heracles Almelo 6-0 (1-0)
1-0 Janssen (25)
2-0 Ebecilio (48)
3-0 Eriksen (53)
4-0 Anita (63)
5-0 De Jong (72)
6-0 Sigthorsson (88)

Arbiter: Van Hulten
Geel: Van der Linden
Opstellingen:
Ajax: Vermeer, Van Rhijn, Alderweireld, Verthongen, Blind, Anita (Enoh/64), Eriksen, Janssen, Ebecilio (Sigthorsson/78), De Jong, Ozbiliz (Lukoki/32).
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Duarte (Bruns/46), Douglas (Gouriye/66), Armenteros, Everton.

Archief
Terug naar vorige pagina