20-12-2011

Heracles heeft geen kind aan De Graafschap

ALMELO - In de strijd in de 8ste finales van de KNVB Beker had Heracles Almelo geen kind aan De Graafschap. In het duel waarin de tegenstander onmachtig was, werd het 4-0. In de rust stonden de Almeloërs al met 3-0 voor.

Direct vanaf de aftrap begon Heracles Almelo waar het de vorige wedstrijd mee was gestopt: het jagen op het doel, dit maal van De Graafschap. Het doel was snel gevonden; in de 3de minuut kon Willy Overtoom uit een voorzet van Glynor Plet de 1-0 binnenschieten. Heracles Almelo nam hierna wat tempo terug waarop de wedstrijd wat slordiger werd. Toch vond het nog via Purrel Fränkel (eigen doelpunt doordat de bal van Glynor Plet vanaf de paal terug kwam, 19e minuut) en een mooie omhaal van Samuel Armenteros het doel. De Almelose ploeg rustte met een comfortabele 3-0 voorsprong.

Nog geen minuut na rust werd het 4-0 door een mooie lob van Marko Vejinovic. Hierna liet Heracles Almelo de teugels vieren en kreeg de Graafschap nog een aantal kansen om een doelpunt te maken. Bij beide ploegen ontbrak echter de scherpte om doelpunten te maken.

Na rust trad 4de official Merlijn Gerritsen aan als scheidsrechter voor de aan de knie geblesseerd geraakte Erik Braamhaar.

<< De Almelose ploeg kon vanavond vaak feesten door de vele doelpunten.
Fotoreportage: Alexander Kamp