17-12-2011

Heracles het spel, Vitesse de punten

ALMELO - Heracles Almelo heeft zijn thuiswedstrijd tegen Vitesse niet kunnen winnen. In het Polman Stadion zegevierde Vitesse met een late treffer met 0-1.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de vorige week vrijdagavond vermoorde Ashana Wahl.

De ploeg uit Almelo had een flitsende start; binnen 10 minuten waren er al twee goede mogelijkheden. Een schot van Lerin Duarte kon worden gestopt. Everton Ramos da Silva was dichtbij de 1-0 maar hij schoot voor een vrij doel onbeheerst over. Die mogelijkheid kreeg hij van Glynor Plet die met zijn schoen Vitesse-doelman Piet Velthuizen te slim af was. Na de eerste 10 minuten werd het duel saai, met een Heracles Almelo dat niet durfde en Vitesse alleen maar op de counter loerde. Enige punt van opwining was de duikeling van Glynor Plet wat eigenlijk een (halve) schwalbe betrof.

In de tweede helft durfden beide ploegen meer te voetballen. Over en weer waren kleine kansjes, al had Heracles Almelo het meeste aanspraak op een doelpunt. Scheidsrechter Ed Janssen zag niets in een penalty toen Kwame Quansah naar beneden werd getrokken door de op de grond liggende Michihiro Yasuda. Het doelpunt viel helaas aan de andere kant nadat Guram Kashia in de 86ste minuut de bal langs doelman Remko Pasveer kopte. In de blessuretijd werd door diezelfde Pasveer een strafschop geclaimd, maar zonder succes.

<< Alexander Büttner van Vitesse schermt de bal af voor Glynor Plet.