Shownieuws


Plaatsing  
 
26-04-2011  

Noordik werkt aan musical Beauty & Beast


Tijdens de informatie-avond lichtte dirigent Hans Lammers alvast een tipje van de sluier op en liet zien hoe het orkest de vertelster,enkele solisten en het koor begeleidt.

Foto: Bert Sterk
 

ALMELO – CSG Het Noordik heeft de aftrap gegeven voor de allernieuwste musicalproductie ‘Beauty en het Beest’. Na het succes van ‘Newsies’ in 2009, wordt deze nieuwe ‘monstermusical’ in april 2012 voor het voetlicht gebracht in het Theaterhotel Almelo.
Begin volgend schooljaar worden de rollen ingevuld en starten de toneelrepetities. De animo voor orkest en koor is met een deelnemersaantal van 140 overweldigend en dat belooft veel goeds. Het ontwerp van de decors en het samenstellen van teksten en muziek is bovendien alweer volop in gang gezet. De regie van de musical is wederom in handen van Stef Hudepohl en Ilona Kevelham.

Het verhaal
Op een winterdag klopt een oud vrouwtje aan bij het kasteel van een jonge, arrogante prins voor wat beschutting tegen de bittere kou. Ze biedt hem een (betoverde) roos aan, die de prins weigert. Het oude vrouwtje verandert vlak daarna in een beeldschone tovenares. Ze heeft gezien dat de prins niet kan liefhebben en spreekt een gruwelijke spreuk uit over het kasteel. De prins verandert in een beest en ook alle personeelsleden veranderen in een voorwerp, gerelateerd aan hun karakter. De prins moet voordat het laatste blad van de roos is gevallen leren liefhebben. Gebeurt dit niet, dan zijn hij en zijn personeel gedoemd om voor altijd betoverd te blijven.

Speeldata:
Het Noordik wil Almelo en omgeving met 'Beauty en Het Beest' op zijn grondvesten doen trillen. Op dinsdag 3, woensdag 4 (2 voorstellingen), dinsdag 10 en woensdag 11 april (2012) wordt de musical voor het voetlicht gebracht in het Theaterhotel.

Archief
Terug naar vorige pagina