Shownieuws


Plaatsing  
 
19-04-2011  

Xsens maakt animaties voor de film Paul

 

ENSCHEDE – Het succes van de film ‘Paul’ is mede mogelijk gemaakt door Nederlands bedrijf Xsens in Enschede. Het bedrijf ontwikkelde de innovatieve motion capture technologie de bewegingen mogelijk gemaakt van alien ‘Paul’ in de gelijknamige film.

In de nieuwe comedy ‘Paul’ van NBC Universal ontmoeten twee science-fiction nerds (gespeeld door Nick Frost en Simon Pegg) tijdens hun roadtrip door Nevada een alien genaamd ‘Paul’. De stem en bewegingen van Paul werden verzorgd door Seth Rogen (o.a. bekend van Knocked Up, Superbad en The Green Hornet), waarbij gebruik is gemaakt van het motion capture systeem Xsens MVN. Xsens’ technologie werd eerder gebruikt in films als Alice in Wonderland en Iron Man 2.

Xsens’ motion capture technologie maakt het mogelijk om (menselijke) bewegingen op te nemen en te verwerken in een film of game. Double Negative (maker van de special effects voor ‘Paul’) gebruikte de technologie als referentie materiaal voor haar animators. “We hebben Seth’s ‘digitale bewegingen’, die we hebben opgenomen met Xsens MVN, gebruikt om ‘Paul’ net zoals Seth te laten bewegen”, aldus Double Negative.

Deze ‘making of’ video geeft goed weer hoe de technologie van Xsens in ‘Paul’ is toegepast:
http://www.makingof.com/posts/watch/3248/behind-the-scenes-of-paul  

De film ‘Paul’ ging onlangs in première in de Nederlandse bioscopen.

Over Xsens
Xsens is maker en leverancier van innovatieve bewegingsmeetsystemen op basis van miniatuursensoren. De producten worden wereldwijd gebruikt voor het maken van 3D animaties in films en computerspellen, analyseren van beweging in gezondheidszorg en sportwetenschap, en stabilisatie van robots, voertuigen en camerasystemen. Xsens wereldwijde klantenkring bestaat onder andere uit Electronic Arts, Sony Pictures Imageworks, INAIL Prosthesis Centre, Daimler, Saab Underwater Systems en Kongsberg Defence & Aerospace.

Xsens is sinds haar oprichting in 2000 gevestigd op het Business & Science Park in Enschede, waar meer dan 60 medewerkers innovatieve nieuwe producten ontwikkelen en op de markt brengen. Xsens heeft een Amerikaanse vestiging in Los Angeles.

Informatie bij dit persbericht:
Xsens MVN product informatie:
http://www.xsens.com/en/general/mvn  
Xsens MVN showreel 2011:
http://www.youtube.com/watch?v=eIQd0obIIrg  
Website ‘Paul’:
http://paul.the-movie-trailer.com/  

Archief
Terug naar vorige pagina