Shownieuws


Plaatsing  
 
27-02-2011  

40 jaar Radio Rosita met Harrie Hoesstee


Harrie Hoesstee en Stef Bloo (r).
 

HAAKSBERGEN – Oudere Tukkers kennen ongetwijfeld nog wel de Drive In Show van Radio Rosita, voortgekomen uit het destijds illegale radiostation Radio Rosita en Harrie Hoesstee is al veertig jaar de drijvende kracht achter die activiteiten.
Reden voor communicatiedeskundige Stef Bloo van bureau Claim Your Aim om Harrie Hoesstee eens in het zonnetje te zetten en om hem op gepaste manier te feliciteren met het regionale radiostation dat al zo lang de concurrentie overleeft.

1. Hoe en wanneer is het allemaal begonnen voor Radio Rosita?
Op 31 december 1968 in een huis tussen Beckum en Hengevelde waar ik de hele nacht heb uitgezonden onder de naam Radio Isidorus.
Radio Rosita is 2 jaar later geboren in 1971 toen hebben we ook wekelijks uitgezonden op een vaste tijd ‘s zondags van 12.00 tot 14.00 uur.
2. Wat vind je zo leuk aan radio maken?
Ja hoe leg je dat nu uit. Het is meer een gevoel, maar het belangrijkste is de muziek en vooral de keuze daarvan. Deze moet afgestemd zijn op de doelgroep waarvoor je uitzendt. Ook is het een uitdaging om van een nummer een hit te maken, zoals er vele zijn geboren bij Rosita.
3. Je bent destijds begonnen als piraat. Hoe vaak is er een poging gewaagd Radio Rosita uit de ether te halen?
Er is niet alleen een poging gewaagd, maar wij zijn in totaal 11 keer uit de ether gehaald tussen 1971 en 1993. Opvallend is dat we de eerste 10 jaar tot 1981 nooit zijn opgepakt. Dit had vooral te maken met het feit dat we een zeer professioneel station hadden. Daarna was het diverse keren raak. Het was voor de opsporingsdienst net zo’n grote hobby als de radio-uitzendingen voor ons.
4. Radio Rosita wordt nu nog wel eens bestempeld als piraat terwijl het al decennia lang een legale en hoog gewaardeerde zender is. Ooit erover nagedacht de naam van het station te veranderen?
Rosita is en blijft Rosita. Wanneer je dat zou veranderen, haal je toch veel nostalgie weg. Datzelfde geldt voor Veronica, TROS, Mi Amigo, Caroline en vele anderen.
5. Radio Rosita heeft een hele grote groep vaste luisteraars en er komen nog steeds meer mensen bij. Wat is volgens jou de kracht van Radio Rosita?
De kracht is de muziek , de samenstelling van de muziek, de continuïteit en het regionale karakter ervan.
6. Wat zijn de toekomstplannen van Rosita? Hoe lang denk je dit nog te blijven doen?
De toekomstplannen laat ik zo geleidelijk aan over op een eventuele opvolger die een beetje in dezelfde richting denkt en daarnaast ook een radioman is in hart en nieren. Radio maken zal ik wel blijven doen voorlopig omdat ik daar nog veel plezier aan beleef.
7. Hoe is het toch mogelijk dat je als eenmanszaak al zo gigantisch lang overeind blijft tussen al die andere radiostations die wel komen en gaan?
Dat komt voornamelijk omdat Rosita niet afhankelijk is van aandeelhouders die de muziek en programma’s bepalen. Daarnaast het vertrouwen dat wij genieten van luisteraar en adverteerder. Tevens werken we met een zeer klein professioneel team waardoor we de lijnen kort houden en de kosten laag. Dat is weer zeer interessant voor de adverteerders . Het moet allemaal overzichtelijk blijven. En regionaal, want ons regionale karakter is voor zowel de artiesten als de adverteerders een sterk punt van ons radiostation. Bij ons kom je regionaal onder aandacht tegen lokale tarieven en komen ook artiesten voorbij die op landelijke zenders geen aandacht genieten.
8. Wat doet Rosita naast radio uitzendingen nog meer?
De webwinkel, gespecialiseerd in Duitstalige schlagers – Volks, blaas en bras muziek. Ook hebben we een muziekkiosk bij Ter Huurne Hollandmarkt in Buurse waar men op zondag hun favoriete cd’s en dvd’s kunnen kopen.
Verder organiseren we een jaarlijkse muziekreis naar Oostenrijk waar vele bekende artiesten optreden. Daarvoor kun je meer informatie vinden op de site Rosita.nl Daarnaast ben ik presentator/dj op diverse 60’s -70’s en reünie feesten. Dat is echt leuk om te doen. Maar niet zo veel meer als vroeger 5 tot 6 keer in de week ik ben ook geen 30 meer natuurlijk !!! En als je ouder word kun je ook niet zoveel dingen meer tegelijk.
9. Je hebt ook nog kinderen gaat een van hen Rosita overnemen?
Nou dat denk ik niet. Mijn dochter Debbie heeft een zeer goeie baan als interim manager.
Mijn zoon Tom heeft wel dezelfde muziekgen en hij draait als DJ Tom Harrison in vele clubs in heel Nederland en doet een opleiding bij het conservatorium als producer. Een van zijn nummers - een project van school - is genomineerd als één van de best producties van Nederland. Ik ben apetrots natuurlijk. Heb hem wel eens gevraagd of hij Rosita wil overnemen maar hij heeft een duidelijk antwoordt; “Pa radio is niet mijn ding”. En Nick (beschouw ik ook als een zoon) is degene die ‘s zondags in onze muziekkiosk bij Ter Huurne is Buurse staat.
10. Wat is jou allerbeste song allertijden?
Een top 20 zou makkelijker zijn want ik heb zeer veel favorieten bijvoorbeeld van The Moody Blues en Simply Red tot Robbie Williams of Coldplay en Adèle en van Andrea Berg tot Monika Martin Maar qua tekst is Music van John Miles op mijn lijf geschreven.
11. Wat zou je nog graag willen doen in de nabije toekomst?
Weer een dialect programma maken op zondag met veel humor waarin het regionale nieuws op humoristische wijze wordt verteld. Hiervoor zoeken wij nog iemand extra die veel gevoel heeft voor Twentse/Achterhoekse humor. En ook totaal wat anders. Ik zou graag een half jaar vrijwilligerswerk willen doen ergens in de wereld waar vooral de kinderen de dupe worden van oorlog en voedsel tekort.
12. Ten slotte waar kun je absoluut niet tegen?
Het gebruiken en misbruiken van kinderen. Kinderleed is het is het ergste wat er is.

Archief
Terug naar vorige pagina