Shownieuws


Plaatsing  
 
22-01-2011  

Trekkermeisje Manon in culinaire sferen

 

ALMELO – In 2005 begon de Vriezenveense Manon Ossevoort aan haar grote reis per tractor naar de Zuidpool. Tot Zuid Afrika is ze gekomen om daarna haar reis te onderbreken om in het thuisland lezingen en theateroptredens te houden om meer geld bij elkaar te sprokkelen voor een vervolg van de lange reis.

In het eerste deel van haar reis gaf ze optredens in dorpen die ze passeerde en soms bleef hangen om de volkeren beter te leren kennen of om soms een handje toe te steken als hulp nodig was. Niet alles ging van een leien dakje, want al kort na haar vertrek werd ze met haar 'trekker' door de Belgische politie van de weg gehaald omdat de tractor niet aan de Belgische wegenverkeerseisen zou voldoen. Na enige vertraging kon ze haar weg vervolgen om voorlopig in Zuid Afrika haar reis te onderbreken.

Terug in Nederland was ze te gast in diverse TV-programma's en bracht ze in 2007 haar eerste boek uit; 'Op de tractor naar de Zuidpool'. Nu komt daarop waarschijnlijk een vervolg want ze is vastbesloten haar droom af te maken.

Samen met The Read Shop - van Roekel en ‘t Wetshuys werd vrijdag een lezing en culinaire avond georganiseerd waarin zij voorafgaand aan een 5-gangen diner haar deels afgelegde reis met dia’s toonde om vervolgens tijdens het diner van tafel naar tafel te huppen om de vragen van de deelnemers aan deze bijzondere culinaire avond te kunnen beantwoorden.
Ongetwijfeld zal Manon Ossevoort nog meer van zich laten horen.

Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (11 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina