Shownieuws


Plaatsing  
 
30-12-2010  

Boney M zanger Bobby Farrell is dood

 

SINT PETERSBURG/HILVERSUM - Zanger en danser Bobby Farrell van de groep Boney M is dood gevonden op zijn hotelkamer n Sint Petersburg waar hij een optreden achter de rug had en van daar naar Rimini in Italië zou vliegen voor een volgend optreden. Uit sectie is gebleken dat hartfalen in combinatie met te hoge bloeddruk de doodsoorzaak is, zo melden de autoriteiten in Sint Petersburg.

Bobby Farrell werd in 1949 op Aruba geboren, zwierf als zeeman over de wereld totdat hij in 1976 door de Duitse manager Katija Wolff werd ontdekt die hem bij producer Frank Farian onderbracht als boegbeeld van de groep Boney M. Farian schreef en componeerde de liedjes zelf en zong deze ook in tijdens de plaatopnames. Bobby Farrell moest het op het podium waarmaken. Met hits als als 'Rivers of Babylon', ‘Daddy Cool’ en 'Ma Baker' bestormde de groep de wereldhitlijsten en verkocht meer dan 150 miljoen platen. Farian werd er schatrijk mee in tegenstelling tot Bobby Farrell die na het definitief uiteenvallen van de groep noodgedwongen weer een tijdje bij zijn moeder op de Wesselerbrink in Enschede ging wonen.

Een reclamespot van een verzekeringsmaatschappij in 2005 - waarin werd gespot met zijn financiële situatie - gaf een nieuwe wending in zijn carrière. Als Boney M. featuring Bobby Farrell ging het weer bergopwaarts en betrad de flamboyante Bobby Farrell weer diverse podia over de wereld.

Archief
Terug naar vorige pagina