Shownieuws


Plaatsing  
 
02-11-2010  

Zakelijk Almelo over Polen en plaatmateriaal


Arthur Hubregtse en interviewer Martin Steenbeeke
 

ALMELO – Zakelijk Almelo ging maandagavond in het Theaterhotel over karton en fineerplaten. Interviewer Martin Steenbeeke ondervroeg Arthur Hubregtse over zijn kartonnagebedrijf waar men verpakkingen en BCF puzzels maakt. Het bedrijf dateert uit 1870 toen nog onder de naam Mendels in het centrum van Almelo, maar in de jaren ’40 tot ’45 ging dat over in andere handen.
Arthur Hubregtse is de tweede generatie in het familiebedrijf dat sindsdien behoorlijk groeide en nu gevestigd is aan de Van Weerden Poelmanweg.
Toch staat de industrie onder druk zo blijkt uit landelijke cijfers. De relatief hoge loonkosten in Nederland zijn daar mede debet aan en zo legde Hubregtse ook uit dat hij tegenwoordig meer ziet in Poolse uitzendkrachten dan Nederlandse personeelsleden in vaste dienst. Volgens Hubregtse is dat te wijten aan de Nederlandse verwencultuur.
Hubregtse Kartonnage bestaat uit acht bedrijven die onder meer verpakking maken voor de voedselindustrie. De vestigingen zijn in Nederland en Noorwegen. De omzet van 80 miljoen euro wordt behaald met totaal 300 medewerkers.

Tweede gast was directeur Hans Golbach van Kuiper Plaatveredeling uit Tubbergen. Het bedrijf veredelt plaatmateriaal voor o.a. winkelbetimmeringen en de scheepsbouw. Vooral de laatste sector vormt een belangrijk deel aan afnemers met o.a. Royal Huisman, Moonen en Heessen Yachts. Andere afnemers zijn o.a. Van Keulen Interieurbouw, Interwand en Tulp Keukens.
Kuiper Plaatveredeling verwerkt alleen FSC en PEFC gecertificeerde basismaterialen.

Notaris Egbert Willems van notariskantoor Hölscher, Ter Braak, Willems gaf in een gesproken column zijn visie over de maakbare samenleving.

Fotoreportage:
Freek Buitenweg

Fotoreportage (28 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina