Shownieuws


Plaatsing  
 
21-04-2009  

Miss Overijssel; fashion behind the scenes


Vicarus Roanald Cornelissen, Umberto Tan, Kim Kötter en
priesterstudent Anton ten Klooster
 

Miss Overijssel; fashion behind the scenes

“Heb jij een kledingwinkel?” vraagt een medewerker van het programma Miss Overijssel van TV Oost. Lachend ontken ik. Even later denkt iemand anders weer dat ik de volle kledingrekken uit mijn eigen garderobe tevoorschijn heb getoverd. Wederom ontken ik lachend. Wanneer ik met volle tassen over straat sjouw, krijg ik nog wel eens de kreet ‘koopverslaafde’ naar mijn hoofd geslingerd. Begrijpelijk. Ik ben dol op kleding en shoppen. En van die liefhebberij heb ik mijn werk gemaakt.
Afgelopen weekend mocht ik de styling verzorgen voor een fotoshoot van 18 beeldschone deelneemsters aan Miss Overijssel verkiezing van TV-oost. Georganiseerd en uitgevoerd door een geweldig enthousiast team professionals die er volledig voor gaan.
De outfits die ik uitkies, ook in het geval van Miss Overijssel, komen van diverse bureaus die kledingmerken vertegenwoordigen. Ze willen niets liever dat hun kleding gebruikt en dus getoond wordt. Op televisie, in tijdschriften en voor reclame. Deze kleren zijn ‘te leen’ in standaard modellen maten. Dat geldt ook voor schoenmaten en accessoires. Deze persbureaus hebben altijd de nieuwste collecties in huis. Terwijl de zomer hier nog moet beginnen, zijn voor stylisten zoals ik de nieuwste winter items al weer te lenen. Magazines werken vaak lang voor uit. Wat we vandaag fotograferen en stylen, wordt pas gepubliceerd tegen de tijd dat het in de winkels te koop is. En een van de belangrijkste doelen van het uitlenen is natuurlijk de verkoop.
Natuurlijk komt het regelmatig voor dat mannen of vrouwen niet de standaard modellen maat hebben. Want geloof me, elke foto die je in een tijdschrift ziet, hoe spontaan ook, is gestyled. Een interview met een lezeres of een artikel over de nieuwste hype op internet. Over elke bijbehorende foto is nagedacht. Vallen mensen dus buiten de modellenmaten (en geloof me, dat doen er gelukkig veel), dan is een groot aantal winkels bereid om uit te lenen. En zo wandel ik dus regelmatig met tassen vol door de winkelstraten zonder een cent af te hoeven rekenen. Klinkt goed hè? Maar gelukkig moet alles ook weer netjes, schoon en onbeschadigd retour.
Een ervaren model weet dat en gaat er super voorzichtig mee om. Een bekwaam model zeurt niet als iets niet past maar zorgt er hoe dan ook voor dat zij de kleding mooi showt. Een geoefend model roept niet dat ze iets niet aan wil trekken omdat het niet mooi is, maar doet haar opperste best om iets extra's van zichzelf aan het kledingstuk toe te voegen. En een geroutineerd model hoor je niet als haar schoenen een maatje te groot of te klein zijn. Een professioneel model is de perfecte schakel in een team van fotograaf, visagist, stylist en producent. Zij kan een foto maken of breken. Het gaat niet enkel en alleen om haar zelf. Het gaat om de samenwerking en om het eindresultaat. Een groot deel van de meiden die meedoen aan Miss Overijssel zijn aardig op weg en komen er vast en zeker wel!

Lyida te Brake - Fashion, Styling and products 
 

Fotoreportage (27 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina