Shownieuws


Plaatsing  
 
04-12-2008  

Regiofinale Clash of the Coverbands bij Lucky

 

RIJSSEN - Regio-Finale Overijssel/Drenthe ‘Dommelsch Clash of the Cover Bands 2008’ in Lucky & Co in Rijssen!

Na twee spannende Halve Finales vindt op vrijdag 12 december a.s. de finale van Overijssel/Drenthe plaats van 'Dommelsch Clash of the Cover Bands 2008' in Lucky & Co in Rijssen. Dit is de laatste hindernis op 'The only road to Paradiso' voor de zeven overgebleven topcoverbands. In deze Regio-Finale zal duidelijk worden welke coverbands de twee felbegeerde tickets weten te veroveren naar dé poptempel van Nederland: Paradiso in Amsterdam! De twee winnaars, de vakjury- en de publiekswinnaar mogen hun regio vertegenwoordigen in de Landelijke Halve Finales op zaterdag 7 maart a.s. in Paradiso!!! De muzikale competitie wordt steeds spannender en spektakel is gegarandeerd in dé grootste landelijke bandcompetitie van Nederland. Met de kwaliteit van de zeven finalisten en de aanmoedigingen van het publiek belooft het weer een feest der herkenning te gaan worden op vrijdag 12 december a.s. tijdens de Regio-Finale van Overijssel/Drenthe in Lucky & Co in Rijssen.

In de finalerondes worden de bands beoordeeld door een vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van o.a. platenmaatschappijen, boekingskantoren en vakmedia, maar natuurlijk heeft ook nu het publiek weer een belangrijke stem. Elk toegangsbewijs is tevens een stembiljet en daarmee kan het publiek stemmen op haar favoriete band voor de Public’s Favourite, die daarmee een plaats in de volgende ronde verdient.

Net als in de Halve Finales worden ook nu weer van alle deelnemers audio-registraties gemaakt, waarvan het beste nummer wordt geproduceerd tot single. Deze single komt op www.theclashofthecoverbands.com in 'The Clash Hitlijst' te staan, waar elke dag gestemd kan worden. Deze interactieve chart wordt aan de hand van het aantal stemmen samengesteld. 'The Clash Hitlijst' is wekelijks op een flink aantal radiostations te beluisteren. De winnaar van 'The Clash Hitlijst Award 2008/2009', die zal worden uitgereikt tijdens de Landelijke Finale in 013 in Tilburg op zaterdag 11 april 2009, wordt tevens beloond met een optreden tijdens het grootse festival 'Leidseplein LIVE' in Amsterdam eind mei 2009.

Het programma van vrijdag 19 december is (in willekeurige volgorde):

- InHaze: 5-mans Rock coverband uit Bornerbroek

- N18: 7-mans Pop coverband uit Haaksbergen

- Mrs. Djizz: 7-mans Soul, Funk, Pop, Rock coverband uit Almelo

- SupeRSoniQ: 6-mans Pop, Rock, Funk, Soul coverband uit Enschede

- Travelin Time: 5-mans Rock coverband uit Kampen

- Diezl: 5-mans Pop, Rock coverband uit Almelo

- AutumnRose: 7-mans Pop, Rock coverband uit Almelo

Zaal open: 19.30 uur.

Entrée: € 10,- aan de kassa en € 8,50 via de voorverkoop op onze website www.theclashofthecoverbands.com  


Naast de strijd om een plek in Paradiso, gaat ook de strijd om de individuele Awards van start. De individuele bandleden maken namelijk ook kans op een Award voor Beste Vocalist, Gitarist, Bassist, Toetsenist of Drummer. Ook de bands die afvallen, tijdens één van de Regio- of Landelijke Halve Finales, maken, tot de Landelijke Finale op zaterdag 11 april 2009 in het Tilburgse Poppodium 013, deel uit van deze race. De individuele Awards worden tijdens de Landelijke Finale in 013 uitgereikt door organisator en initiatiefnemer John Van den Borne en 3FM presentatoren Giel Beelen en Gerard Ekdom.

Inschrijven voor 'Dommelsch Clash of the Cover Bands 2009' kan tot 1 maart 2009.

Archief
Terug naar vorige pagina