Shownieuws


Plaatsing  
 
11-02-2019  

Edison Ouvreprijs voor Ilse de lange

 

AMSTERDAM - Ilse DeLange heeft bij de uitreiking van de Edison-muziekprijzen in de Westergasfabriek de oeuvreprijs gekregen. De jury schrijft dat de zangeres al twintig jaar aan de absolute top staat, "met een uit duizenden herkenbare stem, de randen zoekend van haar heldere spectrum".
Ook prijst de jury haar omdat ze vasthoudt aan een eigen koers, "haar talenten op talloze manier inzet" en "steeds weer nieuw momentum weet te vinden". Haar oeuvre staat in de Nederlandse popgeschiedenis op bijzondere hoogte, besluit de jury.

De in Almelo geboren en getogen zangeres ontving de Edison Ouvreprijs uit handen van presentator Eric Corton. De Lange was ook genomineerd voor de beste song met het nummer ‘Lay your Weapons Down’. De winnaar van de beste song werd echter zanger Nielson met het Nederlandstalige ‘IJskoud’.

Ilse de Lange vond het allemaal best en noemde haar Edison Ouvreprijs een ongelooflijke bekroning op haar nu twintigjarige loopbaan. ‘Nooit gedacht dat het zo lang zou duren’, merkte ze op over haar jarenlange populariteit.

Archief
Terug naar vorige pagina