Shownieuws


Plaatsing  
 
15-06-2018  

10e All Mellow Straatmuziekfestival Almelo

 

ALMELO, zaterdag 23 juni binnennstad, vrrij entree

Voor de tiende keer op rij organiseert podium Paco Plumtrek het All Mellow Straatmuziekfestival. Het grootste straatmuziekfestival van Nederland heeft 22 acts op het programma staan die in 54 blokken op 10 verschillende speelplekken in het centrum van Almelo zullen spelen. Naast bands die nog niet eerder optraden in Almelo, zijn een aantal van de mooiste acts van de afgelopen jaren opnieuw uitgenodigd in deze “the best of” editie.
 
Van de diverse publiekstrekkers is de bekendste naam Lenny Kuhr, die 50 jaar geleden het songfestival won met het hier zeer toepasselijke De Troubadour.

Met veel bands die ook op oa Oerol, Zwarte Cross, Lowlands en bij DWDD optreden is het All Mellow Festival een feest voor liefhebbers van de mooiste akoestische bands in de uiteenlopende genres Bluegrass, Klezmer, Balkan, Folk en Rock & Roll en Jazz.
 
Op deze tiende editie zijn de mooiste straatbands van Nederland uitgenodigd, waaronder Het Stroatensemble, Mamihlapinatapai, Trikosis, Grassmoawer en Snowapple.
Een aantal van hen zal zaterdagavond ook op het Amaliaplein optreden.
 
Aan het begin van de middag is er een uitgebreid programma van de nieuwste lichting jonge talentvolle Almelose bandjes, die voor de gelegenheid allemaal akoestisch zullen optreden. Dit zijn Dope & Mean, Pathologisch Pentatonisch, 3 Equals 4, Whatever, Denim en Coco’s Nuts.
Akoestisch, dat wil zeggen onversterkt, vraagt bepaalde kwaliteiten van muzikanten.
Goede liedjes en strak samenspel en het lef om het publiek lekker dichtbij uit te nodigen zorgt ervoor dat er ook op straat een intieme setting ontstaat.
Veel muzikanten verkiezen zelfs de straat boven een groot podium.
 
Bluegrassbands Bek Vol Zand en The Charles Darwin Selection, de folkbands Van Verre en de Watipies, Djembégroep Toetoefra, en zeker ook jonge honden van De Geldwolven zijn bekend bij het Almelose publiek vanwege diverse succesvolle optredens die zij hier eerder deden.
 
De prachtige volkszangers Wil & Ron die liedjes uit de Jordaan zingen werden op de Noordermarkt in Amsterdam gespot. Eigenlijk vonden ze Almelo te ver weg, maar nadat ze over het festival werd verteld hebben ze besloten er een mooi dagje Almelo van te maken.
 
Voor de jongste bezoekers zijn de aanraders Dolly I Beg Your Pardon en one-man-band Di Stephano

Verder worden de gitaristensessies van de Small Mellow Try Outs om 14.00 in de praktijk gebracht op de Koornmarkt.

Het festival is de hele dag gratis toegankelijk!

Kijk voor de speelschema's ook op de website van het Almelose Podium Paco Plumtrek www.pacoplumtrek.nl

Het All Mellow Straatmuziekfestival wordt gesponsord door CAA, AlmeloPromotie en het Roggekamp/Peitschfonds.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina