Shownieuws


Plaatsing  
 
31-01-2018  

Enschedese poppodium Atak failliet

 

ENSCHEDE – Voor poppodium Atak eindigt het bestaan in een faillissement. Het Enschedese poppodium in het Muziekkwartier draait al jaren met verlies die de begroting te boven gaan. De subsidie werd daarom ‘bevroren’ op voorwaarde dat Atak haar heil zocht in een vergaande samenwerking met poppodium Metropool in Hengelo dat wel binnen de financiële kaders acteert.
Die ‘vrijwillig gedwongen’ samenwerking  zag men bij Metropool niet zitten, waardoor Atak genoodzaakt was het faillissement aan te vragen. Het kost 11 medewerkers hun baan en ook 170 vrijwilligers lopen enigszins ontheemd rond sinds de gemeente Enschede de subsidiekraan dichtdraaide, de huur werd opgezegd en geboekte concerten werden gecanceld omdat de deuren per 1 januari werden gesloten.
Het faillissement betekent niet dat de gemeente Enschede bij de pakken neerzit. De directie van Metropool ontving eerder al het verzoek om met een plan te komen voor een bovenstedelijk poppodium. Die start wordt zelfs al voorzien per maart a.s. Of de locatie Atak in die plannen nog een toekomst heeft, is nog onduidelijk.

Archief
Terug naar vorige pagina