Shownieuws


Plaatsing  
 
01-06-2017  

De koek is op voor Flashbacklive Vriezenveen

Oude bekenden tijdens allerlaatste editie Flashbacklive
 

VRIEZENVEEN - Maar liefst 36 jaar lang bood jongerencentrum Flashback in Vriezenveen een podium voor regionale bands. Na een hele lange reeks is er zaterdag 10 juni voor het laatste livemuziek onder de noemer ‘Feest der herkenning’ met oude bekenden als HIV (Hiphop Uit Vriezenveen), PC and the Crooks en huis-deejay Larstig.

Het besluit is met pijn in het hart genomen, zo vertelt Sylvia Hollander, jongerencoach van Flashback. ,,Flashbacklive is ooit ontstaan om jonge bandjes uit Vriezenveen en omstreken een podium te bieden. En vooral om ervaring op te doen. Deze jonge bandjes en acts zijn er echter niet of nauwelijks nog. Het wordt dan ook steeds moeilijker lokale jonge bands te vinden. Daarom hebben we besloten ermee te kappen.”

Wat overigens niet wil zeggen dat Flashback helemaal stopt met het stimuleren van muziek bij de plaatselijke jeugd. ,,We gaan de komende tijd nadenken over een ander project, waarin jongeren, muziek en cultuur de rode draad vormen.”
Maar eerst is er nog een afsluitende liveavond. ,,Voor deze avond hebben we een aantal oude bekenden weten vast te leggen. Waaronder HIV, dat met z’n energieke optredens meermalen het dak van Flashback eraf speelde. Ze beloven ook deze avond weer helemaal los te gaan.”
Ander muzikale gast deze avond is PC and the Crooks. ,,Deze formatie was in de tachtiger jaren zo ongeveer huisband van Flashback. We vonden dan ook dat ze deze allerlaatste avond niet mochten ontbreken.”
De muziek van HIV laat zich raden. Voor die tijd was het vrij revolutionair dat jonge muzikanten zich vol passie op de hiphop stortten. PC and the Crooks speelt werk uit de tachtiger en negentiger jaren, veel nederpop en Fischer Z, de band waarmee ‘The Crooks’ destijds bekend was in deze regio.
In de pauzes en na afloop van ‘De koek is op’ is van huis-deejay Larstig. ,,Voor alle verzoekjes van de laatste dertig jaar. Al met al belooft deze allerlaatste avond vooral een feest der herkenning te worden.”

Flashback is voor dit evenement nog op zoek naar oude foto’s en de liveavonden en eventueel posters. ,,Als mensen deze hebben, vragen we ze om ze te mailen naar info@flashbacklive.nl.”

Het terrein aan de Krijgerstraat 4 gaat zaterdag 10 juni vanaf 20.00 open en de entree is gratis.

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina