Shownieuws


Plaatsing  
 
23-05-2015  

Ryan McGarvey ipv Blues Pills op Ribs & Blues

 

RAALTE - Door ziekte van de leadvocaliste heeft de Zweeds/Amerikaanse groep Bluespills het optreden op 1e Pinksterdag tijdens het Ribs & Blues Festival in Raalte helaas moeten afzeggen.
Blues Pills zou eerst naar Frankrijk reizen en daarna naar Nederland voor het optreden in Raalte.
Beide ‘gigs’ zijn gecancelled!
De groep is erg teleurgesteld door deze tegenvaller maar tegelijkertijd blij met hun uitstekende vervanger: Ryan Mc Garvey (US) op Ribs & Blues .

De gitaarvirtuoos Ryan McGarvey is ‘the coming man’ in bluesland. Deze uit New Mexico USA afkomstige gitarist is met een gestage opmars door Europa bezig.
De jonge muzikant won van maar liefst 4000 gitaristen de Ernie Ball-gitaarwedstrijd en veroverde daarmee een plekje op Eric Clapton’s prestigieuze Crossroads Guitar Festival. Sindsdien ging het hard. In het magazine The Guitar Player werd hij in 2013 tot ‘Young Guiter Talent of the Year’ uitgeroepen. Zijn cd’s verkopen inmiddels als een tierelier en samen met zijn band geeft hij verpletterend goede optredens tijdens de intensieve tours door Amerika en Europa.
Zijn derde cd heeft louter lovende recensies en geheel terecht. Naast zijn uitmuntende gitaarkunsten, zang en dito ‘songwriterskills’ is Ryan McGarvey een absolute aanrader voor elke bluesrockliefhebber of dt nu akoestisch is of versterkt. Inmiddels deelt McGarvey dan ook regelmatig het podium met coryfeeën als Eric Clapton, Kenny Wayne Shepherd, Joe Bonamassa en vele anderen.

< Ryan McGarvey
– foto: Fons Kersbulck

Archief
Terug naar vorige pagina