Shownieuws


Plaatsing  
 
16-05-2015  

Dance Classic Disco Show slaat nieuwe weg in

,,Samen met publiek een feestje bouwen”
 

HAAKSBERGEN/WARNSVELD – Ze bestaan intussen ruim tien jaar en dat vinden ze eigenlijk wel een mooi moment om het over een wat andere boeg te gooien. The Dance Classic Disco Show speelt nog altijd de welbekende discoklassiekers, maar maakt voortaan ook muzikale uitstapjes naar andere decennia. ,,Om zo ons repertoire een extra dimensie te geven”, zegt zangeres Clementine Wolters. De dertien leden tellende formatie, met meerdere bandleden uit Twente, beleeft vrijdag 22 mei haar vuurdoop in café De Pauw in Warnsveld.

Van oudsher prijken er vooral disco- en Motown-hits op het repertoire uit die roemruchte zeventiger en ook tachtiger jaren. ,,Maar ook in de decennia erna werd er gave muziek gemaakt”, voegt zangeres Hilke Beijer toe. ,,Bovendien wilden we ons repertoire ruimer maken. Niet dat we nu ineens Nirvana of AC/DC gaan spelen ofzo, maar ook in de latere decennia werden er mooie nummers gemaakt die op ons lijstje bepaald niet misstaan.”

Zo heeft de band zich onder meer gestort op medleys van Gloria Estefan en Nile Rodgers. ,,Die Rodgers is niet alleen de stuwende kracht achter discolegende Chic, maar ook de grote architect van talloze andere hits”, zegt zanger Sandro Singadji. ,,En het aardige is: daar zitten hele verrassende nummers tussen. Van onder meer David Bowie, maar bijvoorbeeld ook Duran Duran. Waarmee we ons repertoire meteen een heel stuk veelzijdiger maken. Zonder dat deze nummers muzikaal uit de toon vallen.”
Wel kiest de band bewust voor de grote hits. Clementine: ,,We willen er een feest der herkenning van willen maken. Het publiek kan de meeste van onze nummers letterlijk meezingen. Uitgangspunt is dat we samen met het publiek een feestje willen bouwen. Want als het publiek het naar z’n zin heeft, dan hebben wij dat ook.”

The Dance Classic Disco Show is bepaald geen doorsnee band. Al was het alleen al vanwege de bezetting met onder anderen twee zangers, twee zangeressen, een blazerssectie en percussie. ,,Het aardige is overigens dat een aantal leden al vanaf het allereerste begin van de partij is”, aldus Clementine Wolters. ,,Waardoor we in de loop der jaren zijn uitgegroeid tot een hecht clubje. Een vriendengroep die het vooral leuk vindt met elkaar op pad te gaan.”
Nadat de afgelopen tijd het repertoire op de schop is genomen, staat de band de komende tijd weer op de planken. Met optredens in Warnsveld, maar ook Rietmolen en Vorden.

,,Alleen al vanwege de omvang van de band kunnen we niet op ieder podium uit de voeten en moeten het daarom hebben van bijvoorbeeld feesttenten en bedrijfsfeesten”, aldus Sandro. ,,Maar dat neemt niet weg dat we niet in kleinere etablissementen optreden. Ach, het maakt ons eigenlijk niet zoveel uit waar we spelen: als we er maar een feestje van kunnen maken.”
Zie ook: www.thedanceclassicdiscoshow.nl
 

Archief
Terug naar vorige pagina