Shownieuws


Plaatsing  
 
11-05-2014  

Ilse en Waylon second best in Euro Songfestival

 

KOPENHAGEN – Veel kritiek vooraf kregen Ilse de Lange en Waylon van ‘kenners’voor hun lied ‘Calm After The Storm’ maar na de halve finale van het Eurovisie Songfestival sloeg dat om en werd het opeens een grote kanshebber nadat Unibet de wedkansen bijstelde. De ‘kenners’ werden kenners en gaven daarna lovende geluiden.
In de finale ging het eveneens prima en ook in heel Europa werd men enthousiast, getuige de puntentoekenning van vele landen met het maximum van 12 punten. Uiteindelijk werden het 238 punten, 52 minder dan Oostenrijk en genoeg om Zweden voor te blijven. Alleen een baard kon Almelose Ilse en zangpartner Waylon nog doen winnen maar dat was toch teveel gevraagd. Scheren was eveneens teveel voor de vent die een wijf wil zijn en teveel ook voor ChristenUnie Tweede Kamerlid Arie Slob die twitterde dat hij dit jaar niet in Oostenrijk op vakantie zou gaan. Zangeres Marga Bult vond eerst dat het liedje geen ‘kloten’ had maar is ook helemaal om. Nu noemt zij de prestatie uitzonderlijk goed. Maar dan wel door de regie van de uitzending en uiteraard het foutloze zingen van het duo, kortom een kenner!
In totaal keken 5.1 miljoen mensen in Nederland naar de televisie en zij hielden allemaal hun plas op tot de eindstand bekend was. Pas nadien steeg het waterverbruik naar grote hoogte met Almelo als koploper zo berekende waterleverancier Vitens.
Ilse de Lange en Waylon werden op Schiphol warm onthaald en zijn inmiddels weer thuis. Na deze Incredible week gaan we dus weer over tot de orde van de dag. Tweede, het is een World of Hurt !

'Fijnslijper'

Archief
Terug naar vorige pagina