Shownieuws


Plaatsing  
 
21-01-2014  

Jan Manschot zal nooit meer ‘sloan´.

 

DOETINCHEM – In zijn woonplaats Doetinchem is in de nacht van maandag op dinsdag drummer Jan Manschot overleden. Manschot was samen met Bennie Jolink in 1973 oprichter van de Achterhoekse rockband NORMAAL. Hij speelde bij de band tot een ernstig motorongeluk in 1988, hem dwong te stoppen. Hij herstelde voldoende om de band Boh Foi Toch op te richten en behaalde ook daarmee succes.
Manschot tradt eveneens veel op als gastmuzikant met diverse bands die het dialect in ere hielden en deed dat ook veel bij NORMAAL in de oude bezetting, tot de tumoren die hem troffen dat onmogelijk maakten. Manschot mocht 66 jaar worden.

Zijn ‘bloedbroeder’ Bennie Jolink reageerde op Facebook bedroefd: 'Ik vind voorlopig even niks meer leuk. Mijn beste kameraad Jan is overleden. Hij heeft na een lange manmoedig en gelijkmoedig gedragen strijd het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. We verliezen in hem een supergoeie kameraad en een positief ingesteld goed mens die met niemand ruzie had, altijd rustig en vriendelijk, maar toch wel altijd zijn eigen gang ging. Ik voel een grote verslagenheid. Wij zullen hem NOOIT vergeten. Rust zacht Jan'.
 

Archief
Terug naar vorige pagina