Shownieuws


Plaatsing  
 
23-04-2013  

Alleen Waylon al bezoek StadionFestival waard!

 

Waylon, eerste Nederlandse soulzanger bij Motown!
Een van de grote publiekstrekkers van het StadionFestival is Waylon, een soulzanger van internationale allure. Niet voor niets tekende hij als eerste Nederlandse solo-artiest een contract bij het beroemde Motown-label.
Bekende albums van hem zijn Wicked Ways en After All, een ode aan de liefde, met ook de grote hit The Escapist, met het aanstekelijke, gefloten refrein.
Zijn grote doorbraak kwam in 2008 toen hij in Holland’s got talent tweede werd met prachtige vertolkingen van soulklassiekers van James Brown en Otis Redding.
Zijn roots liggen echter in de country-muziek. De in 1980 in Apeldoorn geboren Willem Bijkerk, zijn echte naam, zingt al op jonge leeftijd in countrybands en noemt zich naar zijn grote idool, de Amerikaanse countryzanger Waylon Jennings. Hij zit als jochie van 15 vooraan als die in Amsterdam een concert geeft. Nog geen vijf jaar later, in 1999, wordt hij door Jennings uitgenodigd in Nashville, nadat de Amerikaan zijn nummer Ways of the Heart heeft gehoord. Waylon treedt op in de show van zijn idool en ze gaan een samenwerking aan, waar echter door de dood van Jennings in 2002 een abrupt einde aan komt.
Terug in Nederland raakt Waylons carrière in het slop. Zijn huwelijk loopt stuk, hij vlucht in de drugs. Dankzij zijn ouders komt hij er weer bovenop. Na de overstap naar soulmuziek en optredens in De Wereld Draait Door en op tal van evenementen rijst zijn ster razendsnel.
In maart van dit jaar sloot hij in Carré een akoestische theatertour af, Unplugged & Unreal, waarin hij zong over het omgaan met succes en roem.
Waylon is een artiest pur sang. De muziek staat bij hem voorop, niet de glamour en de status. Zijn optredens zijn echte happenings, hij gaat er helemaal voor.
Op zich is Waylon alleen al een bezoek aan het StadionFestival op 10 mei waard – en dat voor een tientje! Zorg dat je erbij bent. Het wordt een happening zoals Almelo nog nooit heeft gekend. Vanaf 18.00 uur in het Polman Stadion. Voor kaartverkoop klik hier.

Archief
Terug naar vorige pagina