Shownieuws


Plaatsing  
 
11-03-2013  

Twents Kamerkoor Mardi le Vingt naar Rome


Mardi le Vingt tijdens het Najaarsconcert in de RK Kerk HH Simon en Judas te Ootmarsum (2010)
 

Op zondag 7 april a.s. verzorgt het Twents Kamerkoor Mardi le Vingt o.l.v. Herman Koops een concert in de concertkerk San Paolo in Rome waar het een uitvoering zal verzorgen van Cantate 140 ( Wachet Auf! ) van J.S. Bach, de Krönungsmesse van W.A. Mozart en het Gloria van G. Vivaldi.
Door op dit podium te staan vervult het kamerkoor een ambassadeursrol! Het is de eerste maal dat een Nederlands koor op dit, voor Rome belangrijke, podium staat!
De belangrijkheid wordt onderstreept door de aanwezigheid van de 1ste Ambassadesecretaris, de heer Wim Rullens, van de Nederlandse Ambassade in Italië.

Veel internationaal bekende beroemdheden hebben in deze kerk gestaan. Grote namen als Montserrat Caballé, José Carreras en Andrea Bocceli hebben er opgetreden, grote hedendaagse componisten als Eric Whitacre hebben er gedirigeerd, internationaal bekende koren hebben er gezongen. En aan dit rijtje namen kan straks het ‘kleine’ kamerkoor Mardi le Vingt uit Tubbergen worden toegevoegd!

Eerder verzorgde Mardi le Vingt aansprekende concerten in de Madeleine in Parijs. Ook werd het door de Britse componist Karl Jenkins gevraagd om de Franse première van zijn Requiem te verzorgen in de St. Eustache in Parijs.

Het Kamerkoor Mardi le Vingt ( dat in Rome optreedt onder de naam The Dutch Chamber Choir Mardi le Vingt ), opgericht in 1993, bestaat uit 23 enthousiaste zanger(e)s(sen) afkomstig uit de gehele regio Twente. Het is een koor dat streeft naar een grote mate van professionaliteit. Dit is terug te vinden in de manier waarop het koor kwaliteit probeert te leveren: veel leden volgen individueel zangles en er wordt aan stemvorming en collectieve koorscholing gewerkt door wisselende docenten van het Conservatorium. Verder wordt ook zoveel mogelijk gewerkt met professionele musici en solisten. Passie voor zang is de drijfveer van de zangers.
Het repertoire van Mardi le Vingt is klassiek georiënteerd. Een overzicht daarvan vindt u op de website: www.mardilevingt.nl

De solisten die aan het concert deelnemen zijn: Karin Hertsenberg ( sopraan ), Astrid Krause ( alt ), Alberto ter Doest ( tenor ) en Daniël Otto Hermàn Mostert ( bas ). Organist Jaap Vonk uit Hengelo verzorgt een intermezzo.
De orkestbegeleiding wordt verzorgd door het Italiaans orkest Nova Amadeus.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina