Shownieuws


Plaatsing  
 
28-08-2012  

Bennie Jolink op maatschappijkritische toer


De Duitse drukker heeft de al gedrukte CD-hoesjes met bovenstaande afbeelding vernietigd. In Duitsland is het verboden het embleem van nazi's af te beelden. De platenmaatschappij van Normaal verwacht dat de nieuwe hoesjes zonder nazi-embleem voor 7 september klaar zijn. Dan wordt het maatschappijkritische CD-album namelijk gepresenteerd.
 

HUMMELO – De Achterhoekse ‘Heukersband’ Normaal komt op 7 september uit met het CD-album "Halve Soul Helemaal Heuken". Het album bevat maatschappijkritische songs waarin de rol van de media, de platenmaatschappijen en de politiek het moet lijden. Ook volgt een theatertoer waar tijdens de voorstellingen kunstwerken met een maatschappijkritische blik als decor dienen. Van de kunstwerken worden dan reproducties verkocht.

< Op het nieuwe CD-album moet o.a. PVV-voorman Geert Wilders het ontgelden. Ook maakte Bennie Jolink een schilderij van de volgens hem 'blonde populist uit Venlo', die hij in zijn schilderij op gelijke voet zet met Adolf Hitler en de Noorse massamoordenaar Anders Breivik. In een politiek manifest op de website van Normaal verklaart Jolink zich al jaren te ergeren aan het populisme. Ook geeft Jolink zelfs stemadvies om niet op Wilders te stemmen. "Die trieste Venlose Blondie vind ik niet de moeite waard om wat over te zeggen. Als je op hem stemt, ben je een grote stomkop", aldus Jolink. Verder schreef Jolink een heel politiek betoog.

PVV-voorman Geert Wilders heeft met afschuw gereageerd op het door Bennie Jolink gemaakte schilderij en de wijze waarop e.e.a. is uitgebeeld.

Luister en kijk hier naar Jolink zelf.

Archief
Terug naar vorige pagina