Shownieuws


Plaatsing  
 
20-08-2012  

Scott McKenzie overleden op 73-jarige leeftijd

 

LOS ANGELES (USA) - Scott McKenzie wordt wellicht het best herinnerd door de hit “San Francisco (Be Sure To Where Flowers In Your Hair)” uit 1967. Bij elk optreden droeg hij het door John Phillips (Mamas & the Papas) geschreven nummer op aan de Vietnam-veteranen. Het nummer werd wereldwijd een grote hit, die refereerde aan maatschappelijke verantwoordelijkheden. Het bracht duizenden hippies er in de jaren’60 toe om San Francisco te bezoeken.
McKenzie werd een hechte vriend van John Phillips maar sloeg een uitnodiging om bij de Mama’s en the Papa’s te komen zingen af. Hij prefereerde een solocarrière. Beiden kenden elkaar sinds 1961 van de highschool en speelden toen wel eens samen in het trio The Journeymen.
Al in de beginjaren’70 stopte McKenzie min of meer met optredens en schreef sindsdien teksten voor anderen. In 1988 werd "Kokomo" een nummer één hit voor de Beach Boys. Het was wederom een co-productie met John Phillips.
Bij tijd en wijle trad McKenzie nog wel eens op en ging in latere jaren zelfs met The Mama’s and the Papa’s in een nieuwe bezetting op toernee.
McKenzie, geboren op 10 januari 1939 in Jacksonville, overleed zaterdag 18 augustus in zijn woning in Los Angeles aan het GBS-syndroom een acute infectie aan het zenuwsysteem.

Luister hier naar de originele versie van 'San Francisco'

Archief
Terug naar vorige pagina