Shownieuws


Plaatsing  
 
16-08-2012  

Ben Jolink en zijn mannen naar Hoogenweg


Foto: Koos Groenewold
 

HOOGENWEG – Het is zo onderhand verworden tot een klassieker in de reeks optredens van Normaal. Gedurende de jaarlijkse Veldtocht - zoals de tournee in het jargon heet - wordt sinds jaar en dag ook deze regio aangedaan. De boerenrockers komen namelijk al sinds mensenheugenis naar Den Velde, waarna vorig jaar voor het eerst een (uitverkocht) Bruchterveld werd aangedaan. Deze keer maken Jolink en zijn mannen op zaterdag 8 september hun opwachting in de megatent naast uitgaansgelegenheid Crazy Horse in Hoogenweg. De kaartverkoop is intussen in volle gang.

Ben Jolink en zijn mannen mogen zich met recht de uitvinders van de dialectrock noemen. De band draait al sinds 1975 aan de nationale top mee en tot op de dag van vandaag staan de Achterhoekers garant voor bomvolle feesttenten.
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwste cd ‘Halve Soul, Helemaal Høken’. Tijdens de nieuwste optredens krijgt het publiek alvast een voorproefje voorgeschoteld. Rode draad op de cd wordt de blazerssectie, maar volgens Ben Jolink wordt het in de eerste plaats een uiterst gevarieerd album.
,,Soul is immers net zo’n breed begrip als blues”, aldus de illustere voorman. Wat dus inhoudt dat er voor de band allerlei muzikale wegen open liggen. Van jazzy of blues-soul tot hele stevige muziek.” Daarnaast is er zelfs reggae op terug te vinden, Bens nieuwe grote liefde. ,,Wegens succes geprolongeerd want we kregen er veel positieve reacties op tijdens onze laatste theatertour. Maar naast nieuwe nummers zullen we die avond uiteraard ook weer heel wat oude bekenden de tent in slingeren.”
Ben beleeft momenteel overigens een uiterst inspirerende zomer: ,,Sinds mijn studententijd ben ik niet meer zó productief geweest. Dit is zelfs mijn creatiefste periode sinds de jaren ’67-’68 toen ik mijn afstudeerwerkstuk ‘Ik Ben’ maakte. Het zal onder meer te hebben met mijn gezondheid. Heb vorig jaar uit een diep dal weten te klimmen en ben er wonder boven wonder weer helemaal bovenop gekomen. Dan voel je je sterk. Dat heeft me een enorme boost gegeven. En juist omdat het vorig jaar minder ging, wil ik nu een enorme inhaalslag maken.”
De bezoekers van het optreden Hoogenweg krijgen dus met een uiterst energieke 65-plusser te maken. ‘Normaal aan de Hoogenweg’ is een samenwerking van Crazy Horse en De Troubadour. De feesttent is bereikbaar via het parkeerterrein van Crazy Horse. De muzikale aftrap die avond verricht de classicrockband The Marshalls. Na afloop is er een afterparty met de bekende band 30Euro Live.
Tickets kosten 22,50 euro en aan de avondkassa 27,50 euro. ,,Mits het niet uitverkocht is uiteraard”, zegt Herman Potgieter, een van de organisatoren. ,,Want we hanteren het principe vol is vol.”

Tekst: Jan Colijn - Zie ook:
www.de-troubadour.nl en www.crazyhorse.nl

Archief
Terug naar vorige pagina