Shownieuws


Plaatsing  
 
29-06-2012  

Here I am, the new Mercedes CLS Shooting Break

 

GOODWOOD (UK) - In het geniep verscheen al een foto van de nieuwe Mercedes CLS Shooting Break op internet (foto hiernaast), maar vanavond werd hij officieel gepresenteerd op het Goodwood Festival of Speed in Engeland.
De auto is 1,5 cm langer dan de vierdeurs sedan en meet enkele millimeters minder hoog. Qua laadruimte meet de Shooting Brake 590 liter. Dus geen echter transporter zoals de C Combi met neergeklapte achterbank en 1.500 liter inhoud. De Shooting Brake van Mercedes is meer een auto voor diegenen die graag gezien willen worden met een special en niet op wat centjes kijken. Mercedes noemt het een coupé-estate. De auto onderscheidt zich door de luxueuze afwerkingsmogelijkheden van de bagageruimte met hout en gepolijst aluminium.
De prijzen zijn nog niet bekend, maar dat komt ongetwijfeld voor de introductie de komende herfst. Voorlopig meldt Mercedes vijf typen motoren voor de CLS Shooting Brake. In benzine zijn dat een 306 pk V6-motor, de 4.6 V8 (408 pk) en de 525 pk krachtige 5,5 liter V8 (63 AMG). Met diesel de 2,1 liter viercilinder (204 pk) en de 3,0 liter V6 (265 pk).

Fotoreportage (5 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina