Shownieuws


Plaatsing  
 
17-11-2011  

Planthof-huiskamerconcert door Karin Giphart

 

ALMELO – De Amsterdamse zangeres en auteur Karin Giphart gaf onlangs een huiskamerconcert voor de buurtvereniging De Planthof. Zij werd bij gelegenheid door de Amsterdamse cajonspeelster en zangeres Angela en de Amerikaanse Almeloër en dwarsfluitspeler Leo haar.
Het optreden voor de buurtvereniging in de huiskamer van een van de buurtbewoners werd een enorm succes en de aanwezige gasten waren laaiend enthousiast.
Karin Giphart - zus van de bekende Nederlandse schrijver Ronald - zingt bijna uitsluitend eigen repertoire en bracht ook een aantal nieuwe liederen ten gehore. Zeer in de smaak viel onder meer haar interpretatie van het aloude Zuid-Afrikaanse lied Suikerbossie ‘k wil jou hê, dat door topartiesten als Stef Bos, Christoffer Lundquist en Wasserfall is uitgebracht. De oudste uitgebrachte versie op een geluidsdrager, voor zover bekend, is van David de Lange uit 1936.
De inmiddels overleden atelierhouder en kunstschilder Herman Krikhaar uit Almelo leerde het lied kennen in zijn tijd als pursur bij de KLM en liet het in Parijs door een bevriende componist bewerken en uitbrengen, waarna het opnieuw de wereld veroverde en vaak werd gecoverd.

< Uiterst rechts Karin Giphart
- Foto: Jan Hammink, De Planthof Communicatie

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina