Shownieuws


Plaatsing  
 
08-11-2011  

Topsport for Life Event op Zandvoort

 

ZANDVOORT – De stichting Topsport for Life organiseerde zondag op het circuit van Zandvoort samen met de Raceschool Zandvoort een event voor mensen met een levensbedreigende ziekte. In Topsport for Life werken inmiddels tientallen topsporters en ex- topsporters samen om de patiënten met levensbedreigende ziekten als kanker, CF, MS en ALS in alle opzichten een beter leven te geven en het event op Zandvoort is daarbij natuurlijk een topdag.

<< Onder de gasten ook onze eigen ‘Paparazzo’ Freek, die zoals bekend lijdt aan de ziekte ALS, een levensbedreigende progressieve ziekte waarbij de spierfuncties geleidelijk wegvallen. Zo’n 1500 landgenoten hebben de ziekte ALS en jaarlijks komen daar 500 nieuwe patiënten bij. Toch neemt het aantal niet toe, dus het rekensommetje is eenvoudig. Daarom ook de banner in de linker kolom om de stichting ALS te steunen in het support voor beter onderzoek naar de oorzaak van ALS want daarover is nog weinig bekend.

Onze ‘Paparazzo’ Freek ontmoette op Zandvoort o.a. de topsprinter van weleer Mathieu Hermans. Hermans pakte in totaal 58 overwinningen in zijn carrière en reed voornamelijk in dienst van Spaanse wielerploegen. In 1988 schreef hij maar liefst 24 overwinningen op zijn conto, waarvan 6 etappes in de Ronde van Spanje. In 1989 won hij in de Tour de France één etappe maar ook de rode lantaarn. Marco van der Hulst was de meesterknecht van Mathieu Hermans en loodste hem meestal in een goede sprintpositie. Dat deed van der Hulst ook vaak voor Jelle Nijdam.

‘Paparazzo’ Freek heeft zich dus prima vermaakt op Zandvoort en maakte als passagier dus ook nog een paar snelle rondjes op het circuit. Kijk naar de fotoreportage die hij zelf maakte m.u.v. de foto’s waar hij natuurlijk zelf op staat.
Klik ook nog even op de Link hoe u de stichting ALS kunt steunen met het winnen van een bonus en klik hier voor meer informatie over de ziekte ALS.

Fotoreportage (11 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina