Shownieuws


Plaatsing  
 
06-11-2011  

Presentatie suite "Bomba de Cuba" Johan Bijkerk

 

ALMELO - Pianist en componist Johan Bijkerk presenteerde zondagmiddag in Leescafé De Meridiaan tijdens een optreden met zijn band de cd Jazz suite “Bomba de Cuba”. Hij schreef deze 10-delige suite nav zijn bezoek aan Cuba in 2008. Sinds 2003 bestudeerde hij de Cubaanse muziek van oa bandleider Machito en de Buena Vista Social club, met ster-pianist Ruben Gonzalez.
Voor de pauze speelde de band stukken van de nieuwe cd, na de pauze werden nieuwe composities met tango’s en milonga’s van Johan Bijkerk gepresenteerd n.a.v. zijn reis naar Buenos Aires in maart 2011. In de 8-mans formatie speelden o.a. mee de Cubaanse percussionist Marcos Betancourt en de bekende Twentse trompettist en bandleader Jan Wessels.
De Almelose burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld mocht als jazz-liefhebster het eerste exemplaar van de cd “Bomba de Cuba” ontvangen uit handen van componist en arrangeur Johan Bijkerk.

Een gastoptreden was er van danslerares Mirjam Diedrich die met haar danspartner de Argentijnse tango demonstreerde. Diedrich gaf vele jaren les in Arnhem en is nu de Tangoschool ‘Tango con Mimi’ begonnen in de lokaliteit van Dansschool Veenstra aan de Sesastraat 105 waar zij op 14 en 18 november gratis proeflessen organiseert.


Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (32 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina