Shownieuws


Plaatsing  
 
15-06-2018  

Bonte mix op Forest Hill Festival

 

VROOMSHOOP, zaterdag 23 juni

- Het evenement is nog maar net enkele jaren oud, maar heeft zichzelf al danig op de kaart weten te zetten. Vanwege de bonte mix van muziekstijlen waardoor er voor elk wat wils is, maar vooral ook vanwege de unieke locatie: de ijsbaan in de bossen bij Vroomshoop die die avond wordt omgetoverd tot een sfeervol openluchttheater. Zaterdag 23 juni wordt de vierde editie gehouden van het Forest Hill Festival. "Ook voor deze aflevering hebben we weer een klinkend programma in elkaar weten te draaien", zegt Maarten Nieboer.
Opmerkelijk is ook de manier waarop het evenemententerrein is ingericht: met diverse podia. "Deejays en rockbands kunnen hun show afwerken zonder dat ze in elkaars vaarwater zitten." Intussen is overigens al meer dan driekwart van de kaarten verkocht. "Wie dus van de partij wil zijn die avond moet er snel bij zijn."

Noeste arbeid
Een heel legertje aan vrijwilligers heeft de afgelopen maanden achter de schermen noeste arbeid geleverd. Onder meer is er een aantrekkelijk muzikaal programma opgesteld. Zo is er het Phone House Mainstage. "Het wereldbekende duo D-Block & S-Te-Fan draait op de grootste hardstyle-festivals ter wereld.
We zijn er dan ook erg trots op dat we ze naar het Forest Hill Festival hebben weten te halen. Daarnaast komt ook de oude 'ragkoning' Mental Theo naar Vroomshoop. Bovendien zijn er de fijne beats van de indrukwekkende Moombahteam en Bram Weys."

Rockmuziek
Vroomshoop heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om rockmuziek.
Het is dan ook niet geheel onlogisch dat tijdens Forest Hill ruim baan wordt gegeven aan stevige rock. "In totaal komen er vijf bands", vertelt Nieboer.
De formatie Give Me Moore, met lokale favoriet Arjan Kottier als leadzanger, verricht om 18.00 uur de muzikale aftrap. Daarna is het de beurt aan de Vroomshoopse band Kleazer. Vervolgens komen geboren Vroomshoper Marco Hovius met zijn band het genre van Pearl Jam vertolken. Jurassic Park Rocks zorgt dat de hardrockers aan hun trekken komen en de afsluiter is voor the Marshalls. Deze band maakte met classic rockhits tijdens de eerste editie van Forest Hill een onuitwisbare sterke indruk. Als surprise-act is er een optreden van de zanger Orlando.

Brede steun
Maarten Nieboer benadrukt dat er vanuit het bedrijfsleven brede steun is voor het festival: "Vanuit Ondernemend Vroomshoop zijn er maar liefst veertig lokale ondernemers die ons sponsoren. Met Cogas en de Rabobank als speciale sponsors. Erg belangrijk, anders zouden we nooit in staat zijn een dergelijk festival met een dusdanig aantrekkelijk programma te organiseren."

Kaarten
Kaarten zijn tot vrijdag 17.00 uur verkrijgbaar voor 20 euro per stuk via www.foresthillfestival.nl of bij Dennis Fashion, de Read Shop en gasterij 't Trefpunt. "Mochten er daarna nog kaarten zijn, dan worden ze aan de kassa voor 25 euro per stuk verkocht."
Het evenemententerrein is te vinden aan de Hammerweg 75.
Zie de foto-impressie.

Fotoreportage (5 foto's)...

 
15-06-2018  

10e All Mellow Straatmuziekfestival Almelo

 

ALMELO, zaterdag 23 juni binnennstad, vrrij entree

Voor de tiende keer op rij organiseert podium Paco Plumtrek het All Mellow Straatmuziekfestival. Het grootste straatmuziekfestival van Nederland heeft 22 acts op het programma staan die in 54 blokken op 10 verschillende speelplekken in het centrum van Almelo zullen spelen. Naast bands die nog niet eerder optraden in Almelo, zijn een aantal van de mooiste acts van de afgelopen jaren opnieuw uitgenodigd in deze “the best of” editie.
 
Van de diverse publiekstrekkers is de bekendste naam Lenny Kuhr, die 50 jaar geleden het songfestival won met het hier zeer toepasselijke De Troubadour.

Met veel bands die ook op oa Oerol, Zwarte Cross, Lowlands en bij DWDD optreden is het All Mellow Festival een feest voor liefhebbers van de mooiste akoestische bands in de uiteenlopende genres Bluegrass, Klezmer, Balkan, Folk en Rock & Roll en Jazz.
 
Op deze tiende editie zijn de mooiste straatbands van Nederland uitgenodigd, waaronder Het Stroatensemble, Mamihlapinatapai, Trikosis, Grassmoawer en Snowapple.
Een aantal van hen zal zaterdagavond ook op het Amaliaplein optreden.
 
Aan het begin van de middag is er een uitgebreid programma van de nieuwste lichting jonge talentvolle Almelose bandjes, die voor de gelegenheid allemaal akoestisch zullen optreden. Dit zijn Dope & Mean, Pathologisch Pentatonisch, 3 Equals 4, Whatever, Denim en Coco’s Nuts.
Akoestisch, dat wil zeggen onversterkt, vraagt bepaalde kwaliteiten van muzikanten.
Goede liedjes en strak samenspel en het lef om het publiek lekker dichtbij uit te nodigen zorgt ervoor dat er ook op straat een intieme setting ontstaat.
Veel muzikanten verkiezen zelfs de straat boven een groot podium.
 
Bluegrassbands Bek Vol Zand en The Charles Darwin Selection, de folkbands Van Verre en de Watipies, Djembégroep Toetoefra, en zeker ook jonge honden van De Geldwolven zijn bekend bij het Almelose publiek vanwege diverse succesvolle optredens die zij hier eerder deden.
 
De prachtige volkszangers Wil & Ron die liedjes uit de Jordaan zingen werden op de Noordermarkt in Amsterdam gespot. Eigenlijk vonden ze Almelo te ver weg, maar nadat ze over het festival werd verteld hebben ze besloten er een mooi dagje Almelo van te maken.
 
Voor de jongste bezoekers zijn de aanraders Dolly I Beg Your Pardon en one-man-band Di Stephano

Verder worden de gitaristensessies van de Small Mellow Try Outs om 14.00 in de praktijk gebracht op de Koornmarkt.

Het festival is de hele dag gratis toegankelijk!

Kijk voor de speelschema's ook op de website van het Almelose Podium Paco Plumtrek www.pacoplumtrek.nl

Het All Mellow Straatmuziekfestival wordt gesponsord door CAA, AlmeloPromotie en het Roggekamp/Peitschfonds.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina