Politiek nieuws


Plaatsing  
 
08-09-2011  

Dagvaarding voor raadslid Kamphuis


Kamphuis plaatste destijds de reactie anoniem. Toch werd achterhaald wie dit bericht op de website van TC Tubantia heeft geplaatst. De redactie modereert de geplaatste reacties en plaatst niet alles. Ook wordt achteraf soms een reactie verwijderd.
Kamphuis plaatste de reactie op de voorlaatste dag als ingehuurde gemeentelijke kracht. Zijn vertrek stond dus al vast.
Pas in 2010 werd Kamhuis politiek actief bij de Partij Vrij Almelo en werd als raadslid gekozen. Later ging hij als zelfstandig raadslid verder onder de naam Lijst Kamphuis Almelo.

Foto-uitsnede van website LKA
 

ALMELO - Raadslid Gerwin Kamphuis (LKA) moet alsnog voorkomen voor een belediging van oud- wethouder Anthon Sjoers. Kamphuis negeerde een schikkingsvoorstel van 400 euro die hem was opgelegd door het Openbaar Ministerie.
Kamphuis kreeg de boete omdat hij wethouder Sjoers beledigde in een reactie op de website van TC Tubantia n.a.v. een artikel over het gijzelingsdrama in het stadhuis van Almelo waarbij Ahmed O. wethouder Kuiper en vier ambtenaren gijzelde. Ahmed O. was feitelijk op zoek naar wethouder Sjoers die volgens O. de restaurantvergunning voor restaurant De Rechter traineerde. Ahmed O. kreeg voor zijn actie een gevangenisstraf van 9 jaar. 

Kamphuis schreef toen in een reactie dat een pistool niet nodig was geweest en hij Sjoers gewoon op zijn dikke bakkes had moeten slaan.
Kamphuis was ten tijde van de 'belediging' tijdelijk ingehuurd door de gemeente en kreeg een aanklacht aan de broek die werd ingediend door de gemeente Almelo.
Wethouder Sjoers diende daarover geen klacht in schrijft Kamhuis in zijn mailbericht over de dagvaarding.

Blijft de vraag of de rechterlijke macht 'Kamphuus waterpasse wil houw'n'. Iedereen wil wel eens iemand op zijn bakkes, smoel, facie et cetera slaan. Zeggen of schrijven is nog niet doen!
Bovendien zijn er dan vele duizenden gevallen op diverse internetfora die voor vervolging in aanmerking komen en de rechterlijke macht vast kunnen laten lopen.
De zitting is op 12 september a.s. in de rechtbank te Almelo.

Kamphuis maakte via onderstaand bericht per email de zitting wereldkundig:

Ruim twee jaar na de zogenaamde belediging komt het er dan toch van, ik ben gedagvaard om me op 12 september 2011 te verantwoorden bij de rechtbank.
Als tijdelijk medewerker bij de gemeente Almelo heb ik eind 2009, naar aanleiding van de hele affaire om de gijzeling, een reactie geplaats op Tubantia over Sjoers. ''Dat een pistool niet nodig was geweest en hij Sjoers gewoon op zijn dikke
bakkes had moeten slaan''.
Ambtenaren van de gemeente Almelo vonden dit zo verschrikkelijk erg, dat ze aangifte hebben gedaan bij de politie wegens bedreiging en beleding. Als andere burgers dit soort reacties plaatsen op Tubantia, wat veelal gebeurt, doen ze niks, dit is pure willekeur, het meten van de gemeente Almelo met de bekende 2 maten.
Na ondervraging door de politie kon ik heengaan en pas 1 jaar later komt er een schikkingsvoorstel van 400 euro voor enkel belediging. Dit voorstel heb ik geweigerd omdat ik van mening ben dat het politieke uitlatingen waren, op dat moment wilde ik al deel gaan nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ik was van mening dat een wethouder die Almelo zo verschikkelijk veel geld heeft gekost, wel eens op zijn nummer mag worden gezet.
Sterker nog, de ambtenaren hebben aangifte gedaan, de heer Sjoers weet niets van de dagvaarding, het interesseert hem ook niet en is zelfs van mening dat wij elkaar niet hoeven te ontwijken in verband met het gebeurde.

Met vriendelijke groet,

Lijst Kamphuis Almelo
Gerwin Kamphuis

Archief
Terug naar vorige pagina