Politiek nieuws


Plaatsing  
 
21-01-2011  

Gemeente in de tang bij van der Looy

 

ALMELO – Projectontwikkelaar van der Looy uit Weert kan de Fortezza-grond niet leveren aan de gemeente Almelo. Reden is het beslag op de grond dat Bouwbedrijf Van Wijnen uit Eibergen heeft laten leggen.
Van der Looy had per 1 januari jl. moeten leveren en kreeg als vergoeding van de gemeente nog 2,4 miljoen euro mee op de hypotheekrustende grond die juridisch van Van der Looy is, maar nooit aan de gemeente is betaald.
Ook liep er nog een conflict met Rijksbelastingen aangaande de btw en ook de mogelijke gevolgen daarvan nam de gemeente in de deal op zich.
Nu van der Looy het conflict met Van Wijnen nog niet heeft weten op te lossen betreffende een schadeclaim vanwege het niet doorgaan van de bouw van Fortezza, zit de gemeente helemaal in de laatste wagen. Van der Looy heeft de gemeente laten weten meer tijd nodig te hebben om het geschil met Van Wijnen te kunnen oplossen. De gemeente wil die tijd niet gunnen en heeft een geding aangespannen d.d. 1 februari a.s. waarin van der Looy wordt gesommeerd te leveren.
Zo lang er een beslag op rust, kan van der Looy niet leveren ondanks een eventuele uitspraak in het geding dat van der Looy is verplicht om te leveren. De gemeente zit dus min of meer in de tang en kan hooguit op basis van de leveringsplicht een schadeclaim indienen. Dat nu vergroot alleen de financiële perikelen voor het concern van der Looy.


B&W brief aan de raad - stand van zaken Fortezza

Archief
Terug naar vorige pagina