Politiek nieuws


Plaatsing  
 
24-12-2010  

Leefbaar Almelo: Signalen uit de samenleving

 

ALMELO – In de begeleidende open brief van Leefbaar Almelo raadslid Bert Hümmels aan het Almelose college van B&W en de samenleving stelt hij o.a. de kwestie ‘De Poort’ van antiekhandelaar Stegehuis ter discussie. Stegehuis vecht al jaren met de gemeente omdat zijn recht van overpad geweld is aangedaan door de verkoop van de steeg aan O.G. eigenaar A. Kroeskop die pand en steeg heeft verhuurd aan Dock19.
Nergens in deze affaire duikt een besluit op dat deze steeg ooit aan het openbaar verkeer is onttrokken. De PvdA-fractie onderzocht de zaak en komt tot de conclusie dat gedane zaken geen keer geven. Daar lijkt een meerderheid van de raad zich nu anders over uit te laten inclusief het PvdA-raadslid Jan Hammink. Eerder al stapte de PvdA’er Dormucuglu uit de politiek vanwege onvrede over partijdiscipline in dit dossier.
Hümmels wil ook laten onderzoeken of een gokhal onder voorwaarden mogelijk is aan het Amaliaplein. Verder maakt Hümmels zich zorgen over de toekomst van de Lokale Omroep, de Spel & Sportuitleen en wil hij meer groen in de binnenstad in plaats van blokkendozen.
Lees de bijlage.


Open brief: Leefbaar Almelo

Archief
Terug naar vorige pagina