Politiek nieuws


Plaatsing  
 
14-12-2010  

Amendement ALA/AOV - reclamebelasting

 

ALMELO -  De raadsfractie ALA/AOV dient vanavond een amendement in op het raadsvoorstel tot invoering van reclamebelasting binnen de P- ring. Het amendement houdt in dat terug wordt gegaan met de heffing tot het kernwinkelgebied en de heffing voor de aanlooprouters voorlopig op nul wordt gesteld. Dit in afwachting van een nadere uitwerking.
ALA/AOV stelt dat in de aanlooproutes een rendement niet te onderbouwen valt mede omdat de samenstelling van de ondernemers/zelfstandigen zeer divers is en niet altijd gericht op directe consumentenverkoop. 
Voor de principiële tegenstanders onder de ondernemers zal er dus weinig anders opzitten dan een gang naar de bestuursrechter nu een der belangrijkste oppositiepartijen de handdoek al vooraf in de ring gooit.

De raadsvergadering begint om 19.00 uur en het invoeren van de reclamebelasting is het eerste discussiestuk. Dat kan wel eens een volle publiek tribune worden gelet op het beperkte aantal ondernemers binnen de P- ring dat instemt met de nieuwe belasting. 

Raadsagenda


Amendement invoeren reclamebelasting - ALA/AOV

Archief
Terug naar vorige pagina