Politiek nieuws


Plaatsing  
 
01-03-2010  

Veel persoonlijke campagnes in verkiezingsstrijd

 

ALMELO – De gemeenteraadverkiezing kenmerkt zich door veel persoonlijke campagnes. Bij de VVD voeren de jongelingen Arjen Maathuis en Jamy Pauwels een eigen campagne om vooral de jonge kiezers te trekken. Ook de muzikant van het VVD-gezelschap Luc Simmering voert een eigen campagne als een der ‘Heeren van Almelo’.
Bij D66 is Gina Rozema, o.l.v. de nog grotere draaikont als Wouter Bos Fred Gerritsen, op een ‘zijspoor’ beland door o.a. de ambities van bijvoorbeeld Huub Isendoorn, eens wethouder omdat hij in 2002 de gezamenlijke afspraken met de oppositiepartijen schond en nu tijdelijk ingehuurd wethouder in Borne. Het wethouderschap in Almelo verdient kennelijk beter. Gina hield jaren het lawaaiprobleem van het verkeer langs ‘De Kogel’ warm bij het college dat uiteindelijk resulteerde in het nu geplaatste geluidsscherm. Rozema wil zich niet zomaar laten afserveren en heeft daarom bijna bij alle seniorenflats in de stad een briefkaart in de bus laten stoppen met de tekst 'Van Harte Aanbevolen' en is een eigen website gestart om via voorkeurstemmen alsnog kans te maken op een raadszetel.
Bij het CDA zorgt Carla Davis voor de persoonlijke noot in de campagne. Davis heeft verstand van boeren, zo lezen we in het Almelo's Weekblad. Landelijk verliest het CDA aanhang in het agrarisch 'landschap', maar in geanexeerde Bornerbroek moet Davis dat voorkomen. Zelfs de 'prinsenwagen' van het CDA werd er tijdens de carnavalsoptocht voor ingezet. Ook bij het CDA houdt Imran Dikmen-Yalçi haar eigen campagne. Verder bezocht het CDA tal van kerkelijke organisaties om toch maar vooral zieltjes te winnen. Bij de Armeense kerk werd zelfs vanaf de kansel gepredikt dat men CDA moet stemmen.
Voor Jan Hammink (PvdA) gaat het er nog bonter aan toe. De laatste vier jaar heeft hij zich zonder enig verzet laten ringeloren door fractiegeneraal Bert Kozijn. Nu wordt alle oude 'kunnigheid' uit de kast getrokken om hem van een onverkiesbare plaats twaalf via voorkeurstemmen alsnog weer in de raad te laten plaatsnemen. Vier hele advertentiepagina's in het Almelo's Weekblad werden er tegenaan gegooid. Kosten en moeite worden niet gespaard om Jan opnieuw op het pluche te laten plaatsnemen.
De kleinere partijen hebben het allemaal moeilijk om in de publiciteit te komen. TC Tubantia schrijft louter positief over het huidige establishment en kraakt voortdurend alle kleinere partijen af. Bij TC Tubantia trokken ze de uitzending van Zembla TV openlijk in twijfel en hebben de vier onderzoeksrapporten over wat er mis is in het gemeentelijk apparaat geen invloed meer. Op de redactie van TC Tubantia schijnt het te rommelen door de koers die de redactiechef in deze voert, zo hoorden wij uit interne bronnen.

Archief
Terug naar vorige pagina