Politiek nieuws


Plaatsing  
 
25-02-2010  

Posters tegen verrechtsing

 

Landelijke thema's domineren partijprogramma’s van lokale politieke partijen. Zo ageert de extreemrechtse 'Partij Vrij Almelo' (PVA) zich op indirecte wijze tegen de islam en de vermeende islamisering van de Nederlandse samenleving. In de doelstelling van de partij richt men zich op de Nederlandse normen en waarden. "Door het ruimhartige toelatingsbeleid van de afgelopen decennia hebben zich grote groepen immigranten in Nederland gevestigd met een ander normen en waarden stelsel, over een laag opleidingsniveau beschikkend waardoor zij geen aansluiting kunnen vinden in de Nederlandse economie. De PVA pleit voor een effectief integratiebeleid waarmee wordt bewerkstelligd dat reeds hier aanwezige vreemdelingen en nieuwe immigranten de Nederlandse normen en waarden respecteren en zich zo kunnen ontwikkelen, dat zij een daadwerkelijke bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving", aldus het verkiezingsprogramma van de Partij Vrij Almelo. Oftewel: Niet geïntegreerde en laagopgeleide mensen met andere normen en waarden dragen niet bij aan de Nederlandse samenleving. PVA speelt in op angst- en haatgevoelens met holle politieke slogans.

Ofschoon PVA extreemrechts genoemd kan worden, zijn er ook partijen die zich in de uiterst rechtse zijde van de gemeenteraad bevinden. Partijen als Trots op Nederland Almelo en Progressieve Partij Enschede houden er dubieuze ideeën op na. Ook zij zinspelen op de 'normen en waarden' in combinatie met strengere regelgeving voor, en uitsluiting van onder andere immigranten, daklozen en moslims. Daarbij worden ook onderlinge economische verschillen groter en zal alleen de welgestelde burger er op vooruit gaan.

Met het plakken van vele posters in diverse Twentse plaatsen is de boodschap van AFA Twente duidelijk: Kies niet voor angst en haat. Populistische rechtse politiek biedt géén structurele oplossing! Stop verrechtsing nu!

Strijd mee voor een Twente zonder racisme en fascisme!
afatwente@riseup.net
www.afanederland.org
 

Archief
Terug naar vorige pagina