Politiek nieuws


Plaatsing  
 
22-02-2010  

SP: Klokkenluiders De Ander in de kou

 

Er is slechts één gesprek geweest met wethouder Schouten (PvdA). Nu staan de verkiezingen voor de deur en zal er weer een nieuw college komen. De twee medewerkers hebben slechts de bijstand in het vooruitzicht en dat is voor de SP onbegrijpelijk. Voor de twee gedupeerden is dit reden geweest om via de Overijsselse Ombudsman een klacht in te dienen, welke door de Overijsselse Ombudsman is doorgestuurd naar de gemeente Almelo.

Stichting de Ander is overgenomen door Tactus met de daarbij horende subsidie. De afspraak was dat het bestaande personeel op gesprek zou komen voor een baan bij Tactus. Dit loopt al vanaf eind 2005-begin 2006. De twee ex-medewerkers waren met een ID baan in dienst van stichting de Ander. Door het faillissement zijn ze in de WW belandt. Voor de SP is dit geen reden om maar toe te kijken hoe het UWV het oplost. De gemeente heeft als taak; actief mensen aan het werk te krijgen. Vooral voor deze twee ex-IDers. Niet alleen als dank voor hun bewezen diensten maar vooral omdat ze via de gemeente aan het werk zijn gekomen. We zijn nu vier jaren verder en de twee ex-IDers voelen zich in de steek gelaten en hebben geen vertrouwen meer in een oplossing van de gemeente, omdat dat het volgens de twee klokkenluiders 'eng stil is'. De SP heeft daarom de volgende vragen aan het College gesteld:

1. Zijn er verslagen gemaakt van de besprekingen tussen de twee kluikenluiders, Wethouder Isendoorn, Wethouder Schouten en de betrokken ambtenaar?
Zo neen, waarom niet?
Zo ja, wij willen daar graag een kopie van hebben (we hebben goedkeuring van de twee betrokkenen).
2. Na één van de gesprekken is er aangegeven dat de gemeente zich niet moreel of financieel verantwoordelijk voelt. Dit zou zwart op wit gezet worden. De brief is echter nooit binnen gekomen.
Wil het college nagaan of dit klopt en een reactie geven op het bovenstaande?
3. Kan het college verklaren waarom er in de afgelopen vier jaren geen contact is geweest met de twee ex-IDers?
4. Ziet het college mogelijkheden om in gesprek te gaan met deze twee Almeloërs, zodat een volgend college het dossier kan oppakken?
Zo ja, op welke termijn?
Zo neen, waarom niet?

Rest ons te zeggen dat er enige haast is met deze vragen omdat dit jaar de uitkering via het UWV  stopt en de WWB volgt. Daarnaast zou het netjes zijn dit dossier te kunnen overdragen aan het  volgende College, dit zal sowieso gebeuren doordat er een klacht is ingediend.
Alvast bedankt voor de snelle beantwoording.

Met vriendelijke groet, 

Javier Cornelissen
Fractievoorzitter, SP Almelo

Archief
Terug naar vorige pagina