Politiek nieuws


Plaatsing  
 
21-02-2010  

VVD zet vraagtekens bij overleg Fortezza

 

Het College van Burgemeester en Wethouders
Gemeente Almelo

Almelo, 21 februari 2010
Betreft: Vragen over Fortezza

Geacht College,

Op 8 september en 15 oktober 2004 heeft de gemeente Almelo overleg gehad met Van der Looy projectmanagement over Fortezza. Naar aanleiding van de bestudering van de vergaderverslagen van deze bijeenkomsten heeft de VVD-fractie de volgende vragen:

- In de bovengenoemde verslagen wordt melding gemaakt van gesprekken met de woningcorporaties. Kan het College aangeven wanneer en in welke vorm die gesprekken hebben plaatsgevonden? Dit wordt namelijk niet in de verslagen gemeld.
- Kan het College aangeven hoe de corporaties hebben gereageerd op het verzoek van de gemeente om appartementen in Fortezza af te nemen? Ook hierover staat niets in de betreffende verslagen te lezen.
- Het College heeft volgens bovengenoemde verslagen met de woningcorporaties en andere ontwikkelaars gesproken over de absolute prioritering van Fortezza en de fasering/temporisering van andere projecten (zoals ook in de overeenkomst valt te lezen), waaronder die van de woningcorporaties. De VVD-fractie wil graag weten hoe daar door de betrokkenen (de corporaties en andere ontwikkelaars) op is gereageerd. Dit staat eveneens niet in de verslagen te lezen.
- Gegeven het bovenstaande vraagt de VVD-fractie zich af of er een relatie bestaat tussen de vele kale plekken in onze stad en de afspraken met Van der Looy tot absolute prioritering van Fortezza en fasering/temporisering van andere bouwprojecten in de binnenstad.
- Het College heeft op basis van de gemeentewet een actieve informatieplicht, waarom zijn deze verslagen niet actief aan de Raad verstrekt/is de raad niet actief over de inhoud geïnformeerd?

Hoogachtend,

Herman Nijhuis
Vicefractievoorzitter VVD Almelo
 

Archief
Terug naar vorige pagina