Politiek nieuws


Plaatsing  
 
21-02-2010  

BBA wil openbare invalidentoiletten

 

Met enig recht van spreken werd BurgerBelangenAlmelo (BBA) tijdens het campagnevoeren aangesproken op het ontbreken van openbare invalidentoiletten in de binnenstad van Almelo. Zij het dat men eventueel in de bibliotheek terecht kan, maar dan moet men dat wel weten want nergens in de binnenstad wordt naar dergelijke voorzieningen verwezen.

BBA vindt dan ook dat bij de herstructurering van de binnenstad meerdere voorzieningen moeten worden aangelegd waarnaar ook verwezen wordt.
BBA bepleit dan ook de oprichting van een Openbare Toiletten Almelo BV om op meerdere locaties in de stad dergelijke voorzieningen te exploiteren en te onderhouden.

Zou dat in de binnenstad nog geïntegreerd kunnen worden in de op stapel staande vernieuwing, voor pleinen en parken pleit BBA voor in de handel zijnde te plaatsen units die zelfs verzinkbaar geleverd kunnen worden.

Voor invalidentoiletten geldt de eis dat deze moeten voldoen aan de eisen die worden gesteld door het Landelijk Bureau van Toegankelijkheid.

Urilift BV is een dergelijke leverancier maar er zullen er ongetwijfeld meerdere zijn.

BBA verzoekt het bijna demissionaire college van B&W daarom enig speurwerk te verrichten waar geschikte locaties zijn om aan de gewenste voorzieningen te voldoen.
Harderwijk, Kerkrade en Spijkenisse gingen Almelo al voor.

Met verwachtingsvolle dank,

BurgerBelangenAlmelo
Lijst 11

Archief
Terug naar vorige pagina