Politiek nieuws


Plaatsing  
 
18-02-2010  

BBA zet grote vraagtekens bij Sport BV (upd)

 

PERSBERICHT BBA

Welk nut dient het opheffen van de Sportraad?
De rampspoed komt over de Almelose Sportraad nu het college van B&W in de nadagen van haar termijn besloten heeft de sportraad op te heffen en daarvoor in de plaats een Sportbedrijf Almelo BV per medio maart a.s. in het leven te roepen. Dat sportbedrijf moet dan alle accommodatiezaken gaan beheren die Almelo rijk is.

Het college van B&W met als verantwoordelijke wethouder Jan van Marle (CDA) heeft ook al advertenties geplaatst voor kandidaten voor de Raad van Commissarissen. De RvC gaat over het personeelsbeleid, de benoemingen , waarbij personeel in dienst komt van de BV, en het toezicht op het beleid.

De invloed vanuit de sportwereld zelf wordt daarbij geminimaliseerd tot hooguit een adviesrol en BBA durft te betwijfelen of de sport daar genoegen mee neemt. De structuur van de Sportraad heeft gedurende decennia borg gestaan voor een goed beheer in samenspraak met alle verenigingen die Almelo rijk is. De visie van het college van B&W, die kennelijk wordt gedeeld door de coalitie CDA/PvdA, is er alleen maar op gericht om als dagelijks bestuur van de gemeente meer invloed te kunnen uitoefenen op het beleid en de invloed van de sport zelf te verkleinen. Naast de geminimaliseerde adviesrol uit de sport via een Platform ziet het college van B&W nog een adviserende rol weggelegd voor een beleidsadviescommissie die gevraagd en ongevraagd adviezen kan indienen. De personen die hierin zitting krijgen worden door B&W benoemd voor een periode die gelijk oploopt met een raadsperiode.

BBA maakt zich grote zorgen over deze ontwikkeling en vindt het plan een minachting voor de huidige sportraad. BBA wil dat dit collegebesluit nog niet ten uitvoer wordt gebracht in afwachting van een maatschappelijk debat met de sportvertegenwoordigers en de gemeenteraad uiteindelijk laat beslissen welke ontwikkelingen worden doorgevoerd of dat het plan wellicht de prullenbak in kan. Juist omdat de jarenlange kwalitatieve inbreng van de Almelose sportwereld zelf van essentieel belang is, volgens BBA.
De Almelose sportwereld weet in ieder geval dat hun vrienden niet bij de coalitiepartijen zitten!

BurgerBelangenAlmelo (BBA)

Archief
Terug naar vorige pagina