Politiek nieuws


Plaatsing  
 
14-02-2010  

VVD vragen: Kloosterhofflat en stadhuis???

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
Postbus 5100
7600 GC Almelo

Almelo, 14 februari 2010

Betreft:Verkoop gedeelte Kloosterhofflat

Hoewel de fractie van de VVD voortvarendheid altijd op hoge prijs stelt, doet de in de pers gemelde aankoop van een deel van de Kloosterhofflat vrezen dat hier opnieuw sprake is van een zeer risicovol handelen van het College.

Immers: de opdracht aan de architect voor het ontwerp van het nieuwe stadhuis is inmiddels verstrekt. Maar vanuit zeer goed ingelichte kringen vernemen wij dat de overeenkomst met de Woningstichting Beter Wonen nog niet volkomen is en zelfs open einden vertoont, zodat de eigendom nog niet is overgegaan van Beter Wonen op de Gemeente. Bovendien blijkt dat grond van andere partijen (Scheer en Foppe, ING) – eveneens noodzakelijk voor de bouw van een nieuw stadhuis – nog moet worden aangeschaft.

Nu de opdracht aan de architect is verstrekt ligt het voor de hand dat de gemeente deze partijen daarmee in een zodanige positie heeft geplaatst dat van evenwichtige onderhandelingen geen sprake meer kan zijn en dat de gemeente Almelo voor de nog aan te schaffen grond de hoogste prijs zal moeten betalen om, na jaren van stilstand, niet nóg meer tijdverlies op te lopen.

De VVD heeft daarom de navolgende vragen:
1. Wat heeft het College bewogen, behalve de komende gemeenteraadsverkiezingen, een dusdanig tempo in te zetten dat dit risicovolle handelen gerechtvaardigd zou zijn?
2. Waarom heeft het verstrekken van de opdracht aan de architect niet kunnen wachten tot alle benodigde gronden voor de bouw van een stadhuis in eigendom van de Gemeente zijn?
3. Is de opdracht aan de architect voorzien van een voorbehoud met betrekking tot de eigendomsverwerving van de grond?
4. Vertoont de principe-overeenkomst met Beter Wonen inderdaad open einden en zo ja, welke zijn dat? Wanneer maakt u de overeenkomst met Beter Wonen aan de Raad bekend?
5. Hoe vindt u het te rijmen met het algemeen gedragen streven naar transparantie en medebestuur dat de keuze van de Almelose burgers, die tijdens het selectieproces betreffende het stadhuis verschillende malen zijn benaderd om hun voorkeur uit te spreken, uiteindelijke zonder heldere motivatie terzijde is geschoven?

Uw spoedige reactie op deze vragen wordt zeer op prijs gesteld.

VVD fractie
G.H. van Woudenbergh
voorzitter

Archief
Terug naar vorige pagina