Politiek nieuws


Plaatsing  
 
08-02-2010  

CDA over fietsstrook, XL en reactie LA

 

Vragen voor de raadsvergadering van 7 februari 2010 aan college van B&W

1. Fietsstroken nabij Eugeria
Afgelopen zaterdag 6 februari 2010 heeft de fietsersbond opnieuw aandacht gevraagd voor de gevaarlijke situatie nabij Eugeria waar de fietssuggestiestroken plotseling ophouden en waar fietsers dan vervolgens geconfronteerd worden met geparkeerde auto´s. Naar aanleiding hiervan hebben wij de volgende vragen:

1. uit de ISV gelden zijn middelen gereserveerd voor fietsvoorzieningen. Vallen hier ook de voorzieningen onder die nodig zijn om aan de door de Fietsersbond gesignaleerde gevaarlijke situatie een einde te maken;
2. zo ja, kunt u ons concreet aangeven wanneer deze werkzaamheden uitgevoerd zullen worden;
3. zo nee, bent u bereid deze voorzieningen alsnog op te nemen in het uitvoeringsprogramma en vervolgens snel met de uitvoering ervan te beginnen.

Woordvoerder: Jan Brand

2. Kavels Regionaal Bedrijvenpark
Tijdens de eerste jaarvergadering van de ondernemersvereniging De Doorbraak uit Bornerbroek is door de voorzitter de heer Stamsnijder de wens uit gesproken dat er kleinere kavels zullen komen op het Regionale Bedrijven terrein. Naar aanleiding hiervan hebben wij de volgende vragen:

1. is het college op de hoogte van deze wens?
2. ziet het college mogelijkheden om aan deze wens tegemoet te komen?

Woordvoerder: Irene ten Seldam

Reactie Leefbaar Almelo:
nav de vraag van het cda
over verbeteringen voor de fietsers
die al eerder door sjoers beantwoord is
toen Leefbaar Almelo hier naar vroeg
twee weken geleden
goed dat signalen opgepakt worden
al is t wel wat vreemd dat die vraag zich dan zo herhaald

bijlage Leefbaar Almelo, Hans Mekenkamp
Almelo en omgeving is best wel groen en mede daardoor kun je er mooi wandelen en fietsen.
Echter, de kwaliteit van de fietspaden in en om Almelo is schrikbarend doordat er al jaren geen onderhoud is geweest. Een aantal voorbeelden is makkelijk te noemen.

Violierstraat : de fietspaden zijn zo slecht door vergroeide wortels van de bomen. mede hierdoor is het niet bevordelijk voor de fiets en soms ook niet voor de fietser.
Nachtegaalstraat : idem
Egbert ten Catelaan : losliggende tegels, metname als je richting de Wierdensestraat rijdt
Als je vanaf de Schelfhorst naar Vriezenveen fietst. Tot aan de gemeentegrens met Twenterand is het erbarmelijk. Als je daarna verder fietst, dan is het stukken beter.Niet alleen het fietspad overigens.

Leemslagenweg: ook hier is het erg slecht tot aan de grens met de Gemeente Wierden. Binnen de gemeente Wierden is het stukken beter. En ook hier gaat het niet alleen om het fietspad. Dagelijks fietsen hier honderden leerlingen die bijvoorbeeld vanuit Enter naar hun school in Almelo moeten.

De Rijwielvierdaagse van Almelo is erg bekend en wordt geprezen om de mooie natuur die het met zich mee brengt. Nu alleen de fietspaden zelf nog.

Groeten,

Hans

Archief
Terug naar vorige pagina