Politiek nieuws


Plaatsing  
 
03-02-2010  

ALA stelt: AVC Heracles kan blijven zitten

 

Duidelijkheid over AVC Heracles

Dinsdag 2 februari 2010 werd de gebiedvisie Almelo Buitenste Binnen met de gemeenteraad besproken .In deze gebiedsvisie is de ruimtelijke visie op de buitengebied , en specifiek de groen longen, vastgelegd .Dit document is nu de basis voor de bestemmingsplannen groene longen.

Voor de oostelijke groene long en speciaal de bolkshoek zijn een paar uitermate interessante zaken in de gebiedsvisie ,opgenomen.
De Bolkshoek wordt beschreven als een “Waardevol Cultuurhistorisch gebied. waarbij de Bornsestraat ,Sportlaan en Seeland de grenzen zijn.
Dit gebied moet beschermd worden tegen de sterke stedelijk druk

Op mijn vraag aan wethouder Kuiper of dit inhield dat er geen ruimte was voor sportvelden antwoordde hij dat dit inderdaad het geval was.

Op mijn tweede vraag of dit inhield dat het sportcomplex van AVC Heracles dus niet verplaatst werd richting Bolkshoek weg antwoordde de wethouder dat dit inderdaad het gevolg was .van de gebiedsvisie.

Deze omslag in standpunt heeft verregaande gevolgen voor AVC Heracles..
Er is nu eindelijk duidelijkheid, verplaatsing gaat niet gebeuren..
Wat nu?
ALA-AOV zal er op aandringen dat ,nu dit bekend is,het college zo snel mogelijk met AVC Heracles om tafel gaat zitten om de problemen voor deze club op te lossen.

ALA-AOV vindt dat er nu een duidelijk plan gemaakt moet worden om het ruimte gebrek op te lossen en de kleedkamers en kantine te renoveren of nieuw te bouwen.

Er moet een extra veld komen of kunstgrasvelden .De oude parkeerplaats aan de Bornsestraat zou bij het complex kunnen worden aangetrokken waardoor extra ruimte komt.

De gemeente moet nu actie ondernemen. AVC Heracles is van groot belang voor de jeugd en speciaal voor de jeugd van het Kollenveld en van de nieuwe wijk Wegeler (Rosmark terrein)

ALA-AOV zal hierover in de komende raad vragen stellen.

Gijs Stork
Fractie voorzitter ALA-AOV
 

Archief
Terug naar vorige pagina