Politiek nieuws


Plaatsing  
 
01-02-2010  

PvdA fratsen gepareerd I & II

 

"Bent u bereid daarbij in het bijzonder ook onderzoek te doen naar het verband tussen opkomstpercentages en het moment van verkiezingen?", vragen ze verder in hun brief. Ze erkennen dat het nu een beetje laat is om de dag te verplaatsen, maar dat het wellicht een goed idee is de verkiezingsdag in het vervolg in bijvoorbeeld de zomer te laten vallen.

Gepareerd I
CDA-campagneleider Michael Sijbom heeft wel een oplossing voor zijn PvdA-collega's. Via Twitter heeft hij 300 gratis groene CDA-sjaals en blikken CDA-erwtensoep aangeboden. "Van campagnevoeren krijgt je het juist warm! Kom op, rode muts op en langs die deuren!", aldus Sijbom.

In Almelo vraagt het PvdA-raadslid Kiès publiekelijk om een lijst met monumenten in de stad om deze te kunnen vrijwaren voor de naderende kaalslag bij de modernisering van de binnenstad. Dit overigens eerst na goedkeuring van scheidend fractievoorzitter Bert Kozijn.

Gepareerd II
Nieuwbakken lijsttrekker Alberto Kampman van BurgerBelangenAlmelo (BBA) wijst echter in een open brief aan de PvdA op het feit dat via de website http://www.almelonet.nl/monumenten/index.html alle Almelose monumenten te zien zijn en doet de brief van de PvdA af als volksverlakkerij van de bovenste plank, omdat de PvdA samen met het CDA decennia lang verantwoordelijk is geweest voor het afbreken van oude monumenten en stadsgezichten.
Volgens Kampman is het tijd voor verandering. Daarmee doelend op 3 maart a.s. wanneer BBA poogt opnieuw in de gemeenteraad te komen na het echec bij de husselverkiezing van 2006. Kampman verwijst daarbij naar het BBA-manifest waarin omschreven staat hoe de partij met de nog resterende monumenten en waardevolle stadsgezichten wil omgaan.


Open briefvan BBA aan de PvdA

Archief
Terug naar vorige pagina