Politiek nieuws


Plaatsing  
 
15-01-2010  

TON wil geen bouw Almelo Nouveau

 

Persbericht:

Geen Nouveau voor Trots op Nederland
Trots op Nederland is tegen de bouw van het futuristische Nouveau. Dit niet alleen omdat het bouwwerk totaal niet past bij Almelo en de Almeloërs, maar vooral omdat de ondernemers in Almelo er nadeel van zullen ondervinden en de bewoners rond de Bornerbroeksestraat hun supermarkt kwijt zullen raken.
"Wij begrijpen heel goed dat Han Hammink van het Theaterhotel aan de bel heeft getrokken", zegt lijsttrekker Marc Geerdink. "Nouveau betekent ongewenste concurrentie voor het Theaterhotel, de binnenstad en de woonboulevard. Wij geloven meer in verdere uitbreiding van bestaande ondernemingen en een betere vulling van de binnenstad en woonboulevard. Het nieuwe plan voor het centrum spreekt ons dan ook aan. Wel met de kanttekening dat we tegen een de bouw van een nieuw gemeentehuis zijn en dat we de Havenpassage willen laten bestaan." Verder geeft hij aan dat Trots op Nederland graag met Hammink om tafel wil om over de kwestie te praten. "Wij zijn er ook voor de ondernemers in Almelo en willen ze helpen waar we kunnen! Het is toch raar hoe de gemeente ondernemers het vuur aan de schenen legt. Door alle beperkingen die worden opgelegd aan ondernemers als Dolle Pret en bijvoorbeeld Elkerbout, wordt datgene waarin de ondernemer uitblinkt –creatief zijn- zwaar beperkt. En laat ik me maar stil houden over de verplichte zandzakslingerproef bij een Almelose Kapper…", vervolgt hij.
"We zijn bezig met het opzetten van een ondernemersdenktank om de ondernemers te ondersteunen. Dit is niet alleen iets dat we tijdens verkiezingstijd willen gaan doen, maar ook zeker in de periode daarna. Via www.almelo.trotsopnederland.com kunt u ons bereiken.", geeft de kersverse lijsttrekker aan.
"Graag wil ik nog even terugkomen op de bewoners rond de Bornerbroeksestraat. Heeft iemand hen gevraagd wat zij er van vinden dat hun supermarkt verdwijnt? Mensen die slecht ter been zijn wordt zo weer een stukje zelfstandigheid afgenomen. Almelo kan er op rekenen dat we ons hard zullen maken voor onze medebewoners!", besluit Geerdink.

Archief
Terug naar vorige pagina