Politiek nieuws


Plaatsing  
 
21-04-2015  

Raad verwijt college tunnelvisie over oude stadhuis

 

ALMELO – Het collegebesluit om het oude stadhuis te slopen oogstte dinsdagavond veel kritiek in de gemeenteraad. Het college werd tunnelvisie en besluiteloosheid verweten nu TMZ als koper is afgehaakt en andere kandidaten hun plannen nog niet rond kunnen krijgen. Zo haakte een financier voor het plan van Hergebruik Gebouwen af vanwege de besluiteloosheid van het college. Woordvoerder Zeillemaker verzocht de gemeenteraad om een nieuwe kans om een financier te vinden. ChristenUnie, LAS, Almelo Centraal en coalitiegenoot D66 vroegen zich af of het college van B&W in de afgelopen jaren wel serieus onderzocht heeft of de drie plannen kans van slagen hadden of dat doelbewust op sloop is gestuurd.
Wethouder Cladio Bruggink herkende zich niet in de kritiek en vond de verwijten richting college vervelend en onterecht. Ook meldde hij dat maandag jl. zich alsnog een koper heeft gemeld voor het oude stadhuis. De koper is bereid één euro te betalen om het gebouw op eigen kosten te slopen voor de bouw van 30 à 40 woningen. Dat bespaard de gemeente in ieder geval ruim een miljoen euro.
Coalitiegenoot PvdA wil dat er een herkansing komt voor plannenmakers zonder dat direct wordt gesloopt. Wel moet dan de sloopprocedure worden voorbereid om niet nog meer onnodig tijd te verliezen. Hierover kondigde de PvdA een voorstel aan.

Archief
Terug naar vorige pagina