Politiek nieuws


Plaatsing  
 
14-03-2015  

Provinciale verkiezingsmarkt op de Koornmarkt

 

ALMELO – Woensdag 18 maart mag u weer naar het stembureau. Dit keer gaat het om de provinciale verkiezing. Wat de provincie bestuurlijk voor u als burger betekent, stond onlangs in het Almelo’s Weekblad.
Het CDA gooide het voormalige Tweede Kamerlid en provinciaal lijsttrekker Eddy van Hijum in de strijd. Hij bezocht met de lokale coryfeeën Jan van Marle en Irene ten Seldam eerst het ‘Huis van Katoen en Nu’ aan de Rosa Luxemburgstraat 4 waar ze spraken met Marianne van de Steeg, een der initiatiefnemers van dit tijdelijke museum over Almelo. Daarna werd uiteraard op de verkiezingsmarkt op de Koornmarkt de confrontatie met de concurrentie aangedaan.
De provinciale verkiezing is een getrapte verkiezing. In mei bepalen de gekozen provinciale bestuurders wie er uiteindelijk zitting krijgt in de Eerste Kamer. Wilt u bijvoorbeeld oud- burgemeester Menno Knip terug op het pluche of niet, of wilt u dat het kabinet Rutte/Samson een meerderheid of minderheid krijgt om het land te regeren? De SP zegt in ieder geval dat het tijd is om af te rekenen, maar dan moet u wel massaal gaan stemmen!

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (37 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina