Politiek nieuws


Plaatsing  
 
10-03-2015  

OV-personeel voert actie voor behoud lijnen (upd)

 

ALMELO – Bij het personeel in het Openbaar Vervoer in Twente is onrust over behoud van banen, buslijnen en salaris. Bij o.a. de bushaltes in Almelo zijn daarom plastic zakken over de haltebordjes aangebracht dit met het oog op de provinciale verkiezingen van woensdag 18 maart a.s.
Sinds begin dit jaar is namelijk de provincie Overijssel weer verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Twente. Jaren was daar de Regio Twente zelf verantwoordelijk voor, maar het VVD/PvdA kabinet heeft de bestuursregio’s in Nederland een behoorlijk jasje uitgedaan. Rutte/Asscher sturen de OV-centen niet meer naar Twente maar naar Zwolle. De provincie heeft echter een financieel gat van 8 miljoen euro en zal dus moeten bezuinigen.

Update: 11-3-2015
De PvdA in Overijssel doet in ieder geval een poging om het vertrouwen onder het OV-personeel te behouden. Vandaag stonden de ‘rooie rakkers’, of moeten we zeggen de volgelingen ter rechter zijde van Diederik Samson, op alle NS-stations van Almelo tot en met Emmen campagne te voeren. Bert Kuiper, wie kent hem niet, stond tussen 17.00 uur en 18.00 uur op NS Almelo Centraal en verkondigde daar de OV-boodschap van het Overijsselse PvdA. Kuiper staat als nummer 12 kandidaat voor provinciale staten.


Standpunt OV van PvdA Overijssel

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina